Seafilee koorekastmes

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sea sisefileed (u 600-700 g)

2 suuremat sibulat

0.5-1 dl valget veini

300 g šampinjone

3-4 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

värskelt riivitud muskaatpähklit

basiilikut

peterselli

Valmistamine

Puhasta seafilee valgest kõõluskilest ja lõika see umbes sentimeetripaksusteks viiludeks.
Prae tulisel pannil sibularattad. Prae pannil kiiresti ka seafileed -fileeviilud tuleb praadida kiiresti, 2-3 minutiga, et säiliks liha mahlasus.
Seafilee on valmis, kui tükid on muutunud seest valgeks.
Lisa kuumutatud lihale viiludeks lõigatud šampinjonid ja valge vein.
Kuumuta segu 2-3 minutit.
Lisa sool, pipar, hakitud petersell ja basiilik, rõõsk koor ja hauta veel umbes 2 minutit.
Maitsesta muskaatpähkliga
Serveeri riisi, makaronide või praekartuliga.

Autor: Ants Nurk, Nycomed SEFA peadirektor - retsept pärineb Tartu Raadio saatest "Rakvere Köök"
LISA KOMMENTAAR