Shoyu-kana

Populaarne roog "shoyu chicken" Hawaii saarelt, mis on saanud inspiratsiooni Filipiinide adobolt ja Jaapani teriyakilt. Pruuni suhkru ja sojakastme soolakas-magusas leemes hautatakse luu ja nahaga kanakintse, rooga serveeritakse riisi ja makaronisalatiga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 ml vett

175 ml jaapani sojakastet

60 ml e. 4 sl mirinit ehk magusat riisiveini

60 ml e. 4 sl pruuni suhkrut (nt hele muscovado)

0,25 tl värskelt jahvatatud musta pipart

4 küüslauguküünt

7,5 cm jupp ingverit

4 talisibulat või rohelise sibula vart

8 kondi ja nahaga kanakintsutükki

Serveerimiseks:

keedetud valget ja/või ümarateralist riisi

Valmistamine

Pane madalasse laiemasse potti vesi, sojakaste, pruun suhkur, mirin ja must pipar. Kuumuta tasakesi keemiseni ning lase podiseda, kuni suhkur on sulanud.

Samal ajal lajata noaseljaga küüslauguküüntele ja koori need (hakkiada pole vaja). Lõika ingveritükk pikuti pooleks, siis mulju noaseljaga kergelt lapikuks. Lõika talisibulad pooleks. Pane kõik potti.

Lisa kanatükid potti, nahapool all (võivad olla kergelt kohakuti). Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 30 minutit. 

Siis pööra kanatükid teistpidi, nii et nahapool jääb peale. Hea oleks, kui kanatükid oleksid nüüd üksteise kõrval ja mitte enam peal. Lase veel 30 minutit podiseda tasasel tulel, nüüd ilma kaaneta potis

Kui kana on valmis, siis tõsta vaagnale. Serveeri sojaleeme ja keedetud riisiga.

Nipid ja soovitused:

  • Shoyu kana võib kuni 4 päeva varem valmis teha. Hoia kinnises karbis külmkapis, enne serveerimist kuumuta kenasti läbi.
  • Roa võib ka kuni 3 kuuks sügavkülma panna. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 21.09.2023 08:00

Perele väga meeldis, eriti see leem oli maitsev ja seda uhati riisi peale ikka korralikult. Jääb püsimenüüsse.