250 ml vett
175 ml jaapani sojakastet
60 ml e. 4 sl mirinit ehk magusat riisiveini
60 ml e. 4 sl pruuni suhkrut (nt hele muscovado)
0,25 tl värskelt jahvatatud musta pipart
7,5 cm jupp ingverit
4 talisibulat või rohelise sibula vart
8 kondi ja nahaga kanakintsutükki
Serveerimiseks:keedetud valget ja/või ümarateralist riisi
Pane madalasse laiemasse potti vesi, sojakaste, pruun suhkur, mirin ja must pipar. Kuumuta tasakesi keemiseni ning lase podiseda, kuni suhkur on sulanud.
Samal ajal lajata noaseljaga küüslauguküüntele ja koori need (hakkiada pole vaja). Lõika ingveritükk pikuti pooleks, siis mulju noaseljaga kergelt lapikuks. Lõika talisibulad pooleks. Pane kõik potti.
Lisa kanatükid potti, nahapool all (võivad olla kergelt kohakuti). Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 30 minutit.
Siis pööra kanatükid teistpidi, nii et nahapool jääb peale. Hea oleks, kui kanatükid oleksid nüüd üksteise kõrval ja mitte enam peal. Lase veel 30 minutit podiseda tasasel tulel, nüüd ilma kaaneta potis
Kui kana on valmis, siis tõsta vaagnale. Serveeri sojaleeme ja keedetud riisiga.
Retsept siit.
Perele väga meeldis, eriti see leem oli maitsev ja seda uhati riisi peale ikka korralikult. Jääb püsimenüüsse.
Shoyu-kana
Populaarne roog "shoyu chicken" Hawaii saarelt, mis on saanud inspiratsiooni Filipiinide adobolt ja Jaapani teriyakilt. Pruuni suhkru ja sojakastme soolakas-magusas leemes hautatakse luu ja nahaga kanakintse, rooga serveeritakse riisi ja makaronisalatiga.