Gyros sealiha ja tzatzikiga

Suviste Kreeka-reiside mälestuseks :) Kui vähegi võimalik, lase lihal üle öö maitsestuda.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g ribadeks lõigatud sealiha

2 küüslauguküünt

1 väike punane sibul

3 sl oliiviõli

1 sl punase veini äädikat

1 sl vedelat mett

1 sl hakitud värsket punet

1 sl hakitud värsket tüümiani

1 sl hakitud värsket rosmariini

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Serveerimiseks:

viilutatud punast sibulat

tükeldatud tomateid

friikartuleid

hakitud värsket peterselli

pita leiba

Valmistamine

Valmista esmalt tzatziki ehk kurgi-jogurtikaste selle retsepti järgi. 

Lõika sealiha ribadeks. Haki sibul ja küüslauk. Sega liharibad, sibul, küüslauk, õli, veiniäädikas, mesi ja hakitud maitseroheline. Lase maitsestuda vähemalt tund aega toatemperatuuril, aga soovitatavalt järgmise päevani külmkapis. 

Kuumuta praepann. 

Maitsesta liharibad soola-pipraga, siis prae kuumal tulel, kuni liharibad on läbi küpsenud. 

Serveerimiseks tõsta iga pita-saia sisse praetud liha, tzatziki-kastet, sibulat, tomatit, peterselli ja friikaid. 

Nipid ja soovitused:

  • Värskete ürtide asemel võid kasutada ka kuivatatud ürte. Siis võta iga ürti 2 tl. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR