500 g ribadeks lõigatud sealiha
1 väike punane sibul
3 sl oliiviõli
1 sl punase veini äädikat
1 sl vedelat mett
1 sl hakitud värsket punet
1 sl hakitud värsket tüümiani
1 sl hakitud värsket rosmariini
soola ja musta pipart
praadimiseks õli
Serveerimiseks:viilutatud punast sibulat
tükeldatud tomateid
friikartuleid
hakitud värsket peterselli
pita leiba
Valmista esmalt tzatziki ehk kurgi-jogurtikaste selle retsepti järgi.
Lõika sealiha ribadeks. Haki sibul ja küüslauk. Sega liharibad, sibul, küüslauk, õli, veiniäädikas, mesi ja hakitud maitseroheline. Lase maitsestuda vähemalt tund aega toatemperatuuril, aga soovitatavalt järgmise päevani külmkapis.
Kuumuta praepann.
Maitsesta liharibad soola-pipraga, siis prae kuumal tulel, kuni liharibad on läbi küpsenud.
Serveerimiseks tõsta iga pita-saia sisse praetud liha, tzatziki-kastet, sibulat, tomatit, peterselli ja friikaid.
Retsept siit.
Gyros sealiha ja tzatzikiga
Suviste Kreeka-reiside mälestuseks :) Kui vähegi võimalik, lase lihal üle öö maitsestuda.