Rootsi toidukirjutaja Frida Ronge retsept.
2 muna
12-15 roogitud rääbist
2 dl nisujahu
2 dl Panko riivsaia
1-2 sl Jaapani sojakastet
0,25 tl seesamiõli
4 sl majoneesi
8 dl õli
1 sl Kalix siiamarja
sidrunisektoreid
hakitud värsket tilli
Rääbised tuleks rookida, eemaldada sisikond ja pea.
Klopi muna lahti. Kasta rääbised esmalt nisujahusse, siis munasse ja seejärel riivsaia sisse.
Sega majoneeskastme jaoks majonees, sojakaste ja seesamiõli, soovi korral maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta õli 175C. Friti paneeritud rääbised jaokaupa õlis kuldpruuniks. Siis tõsta köögipaberile tahenema, puista peale soola.
Pane sojamajonees kaussi, kaunista siiamarjaga.
Laota frititud rääbised vaagnale, puista peale tilli ning pigista peale sidrunimahla.
Dipi frititud rääbised majoneesi sisse ja naudi.
Retsept siit.
Frititud rääbis sojamajoneesiga
Rootsi toidukirjutaja Frida Ronge retsept.