Frititud rääbis sojamajoneesiga

Rootsi toidukirjutaja Frida Ronge retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 muna

12-15 roogitud rääbist

2 dl nisujahu

2 dl Panko riivsaia

Majoneeskaste:

1-2 sl Jaapani sojakastet

0,25 tl seesamiõli

4 sl majoneesi

Frittimiseks:

8 dl õli

Serveerimiseks:

1 sl Kalix siiamarja

sidrunisektoreid

hakitud värsket tilli

Valmistamine

Rääbised tuleks rookida, eemaldada sisikond ja pea. 

Klopi muna lahti. Kasta rääbised esmalt nisujahusse, siis munasse ja seejärel riivsaia sisse. 

Sega majoneeskastme jaoks majonees, sojakaste ja seesamiõli, soovi korral maitsesta soola-pipraga. 

Kuumuta õli 175C. Friti paneeritud rääbised jaokaupa õlis kuldpruuniks. Siis tõsta köögipaberile tahenema, puista peale soola. 

Pane sojamajonees kaussi, kaunista siiamarjaga. 

Laota frititud rääbised vaagnale, puista peale tilli ning pigista peale sidrunimahla. 

Dipi frititud rääbised majoneesi sisse ja naudi. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR