Seto Tsäimaja kalasupp

Retsept: Õile Kallari, 2017. aasta Lohusuu kalurite päeva kalasupikonkursi võidusupp,

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l kalapuljongit

1 suurem sibul

1 keskmine porgand

2 sl võid

45 g tomatipastat

3 kartulit

2 marineeritud kurki

200 g haugifileed või muud kalafileed

soola ja musta pipart

hakitud maitserohelist - nt

tilli

rohelist sibulat

peterselli

Valmistamine

Kõigepealt valmista puljong või kasutage varem keedetud leent (vt nt seda retsepti).

Haki sibul ja porgand, prae võis kergelt läbi. Lisa koos tomatipastaga keevasse puljongisse, lase umbes 15 minutit podiseda.

Tükelda kartulid ja marineeritud kurgid, lisa needki potti. Keeda, kuni köögiviljad on pehmed.

Tükelda kala suupärasteks paladeks ning pane supisse viimasena. Väikesed kalatükid valmivad kiiresti.

Maitsesta valmis supp soola-pipraga ning haki juurde rohkesti meelepärast maitserohelist.

Nipid ja soovitused:

  • Kasuta ära terve kala! Puhasta väiksem haug, fileeri üks pool. Jäta puhas kalaliha pärast supisse lisamiseks; luudega teine pool, pea ja saba keeda koos koorimata sibula, loorberilehtede, terapipra ning soolaga maitsvaks puljongiks. Puhastatud keedetud kalaliha võid samuti supisse panna.

Seto Tsäimaja kalasupp, Peipsimaa Turism MTÜ. Retsept: Õile Kallari, Seto Muuseumi Tsäimaja, 2017. aasta Lohusuu kalurite päeva kalasupikonkursi võidusupp. Retsept ilmus 2018. a Peipsimaa retseptidega kalendris (juuliretsept), kuhu retseptid valis Ülle Jukk (vt blogipostitust).

LISA KOMMENTAAR