1 l kalapuljongit
1 suurem sibul
1 keskmine porgand
2 sl võid
45 g tomatipastat
3 kartulit
200 g haugifileed või muud kalafileed
soola ja musta pipart
hakitud maitserohelist - nt
rohelist sibulat
Kõigepealt valmista puljong või kasutage varem keedetud leent (vt nt seda retsepti).
Haki sibul ja porgand, prae võis kergelt läbi. Lisa koos tomatipastaga keevasse puljongisse, lase umbes 15 minutit podiseda.
Tükelda kartulid ja marineeritud kurgid, lisa needki potti. Keeda, kuni köögiviljad on pehmed.
Tükelda kala suupärasteks paladeks ning pane supisse viimasena. Väikesed kalatükid valmivad kiiresti.
Maitsesta valmis supp soola-pipraga ning haki juurde rohkesti meelepärast maitserohelist.
Seto Tsäimaja kalasupp, Peipsimaa Turism MTÜ. Retsept: Õile Kallari, Seto Muuseumi Tsäimaja, 2017. aasta Lohusuu kalurite päeva kalasupikonkursi võidusupp. Retsept ilmus 2018. a Peipsimaa retseptidega kalendris (juuliretsept), kuhu retseptid valis Ülle Jukk (vt blogipostitust).
Seto Tsäimaja kalasupp
Retsept: Õile Kallari, 2017. aasta Lohusuu kalurite päeva kalasupikonkursi võidusupp,