600 g nisujahu (1 liiter)
250 g külma võid (nt Saaremaa)
2.5 dl külma vett
1 tl 30% äädikat soovi korral
1 tl soola
1 muna
Kreem:1.5 l piima
300 g suhkrut
6 muna
90 g nisujahu (1,5 dl)
2 tl vanillisuhkrut
Tainas: Näpi jahu võiga puruseks (või haki või noa abil jahusse), lisa veega segatud äädikas, sool ja muna. Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta vähemalt 3-4 tunniks külma seisma. Jaota tainas seitsmeks, rulli need lauale ja lõika ruudukujuliseks. Küpseta iga tainalehte 250-kraadises ahjus 5 minutit.
Ääreribadest rulli veel üks plaaditäis ja küpseta veidi tumedamaks pruuniks - selle murendad pärast koogi servadele ja peale kaunistuseks.
Kreemi valmistamiseks kuumuta 1,25 liitrit piima ja 2 dl suhkrut keemiseni.
Samal ajal vahusta munad ülejäänud suhkruga. Lisa jahu ja ülejäänud külm piim. Kalla vahustatud segu kuuma piima hulka, lisa vanillsuhkur ning kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb (keeta ei tohi!). Jahuta.
Lao tainapõhjad kreemiga vaheldumisi tordialusele. Kaunista tainapuruga. Serveeri kohe (krõbedam) või järgmisel päeval, kui kook on kreemist läbi imbunud.
Pildistas Nami-Nami toimetaja Kaare Sova. Vaata ka Kaare põhjalikku artiklit Napoleoni küpsetamisest: Tee ise: Napoleoni kook
Muide, Napoleoni kreemi võib teha ka niiviisi: vahusta 0,6-1 kg võid ja kuni 1,2 kg suhkruga kondenspiima (st kuni 3 purki) õhuliseks ja määri see küpsetatud tainapõhjade vahele.
Ei või !!!!!!!
Võib ikka küll! Või-kondenspiima kreemiga napoleon on väga hea.
Ei tohi ikka küll
Jaa, mulle meeldib ka kondenspiima, või ja riivitud sidrunikoorega kreem. :)
Ei, sulle ei meeldi.
tuli väga hea, panin kahe kihi vahele ka hapukamat moosi. teen teine kordki:)
see on väga hea kook, halba pole selle koogi kohta midagi öelda
kõige parem ainult kui veel teha piimapulbriga kreem on nats veel parem
Oiii oii.Praegu teen seda kooki.Ei kujuta ette mis välja tuleb.Loodan, et midagi head, kuna tahaks emale head meelt veits teha(a)
Taignale lisan vedelikuga koos natukene äädikat. Aitab mu meelest õhulisusel kaasa. Kreemiga vaheldumisi panen ka moosi, soovitavalt mustsõstra.
Väga hea tuli välja, parajalt kohev ja mahlane
Tegin täpselt retsepti järi. Polnud seda kooki teinud oma 12 aastat. Tuli just selline nagu mälestustes!
Tegin ka täpselt retsepti järgi- väga maitsev! Nõudis küll aega, kuid oli seda väärt. Valmis tort kaalus 5kg ja jagus suurele seltskonnale.
Suurepärane retsept. Olin alati arvanud, et Napoleoni kooki on keerukas teha, kuid see käis üllatavalt lihtsalt. Tainast oli lihtne rullida ning kreem oli täpselt nagu päris. Ainus ajakulu oli 7 plaadi eraldi küpsetamine ajhjus, kuid kuna plaadid olid ahjus ainult 5 minutit, siis käis see kiiresti. Seni kuni järgmist lehte lahti rullisin oli esimene juba ahjus valmis. Viisin koogi kolleegidele ja kõik kiitisid, et tegu on täpselt õige Napoleoniga :)
See kreem on sisuliselt piimakissell. Minu retseptis on eluaeg keedukreem vahustatud võiga kokku segatud.
Kuumuta kauem kreemi, läheb paksemaks
kui kauaks tainas maksimaalselt võib jääda külma seisma ?
Tegin nüüd selle retsepti järgi teist korda. Eksimine või untsu minek praktiliselt võimatu:) Väga lihtne valmistada ja sama maitsev kui lapsepõlve mälestustes:) Lihtsustasin oma elu sellega, et ostsin poest kilo lehttaigent, millest tegin 6 lehte. Kreemi on selle retsepti järgi jube palju minumeelest. Tegin seekord 2/3 retseptis antud ainetega ja kreemi jäi lõpuks ikka järgi. Aga muidu VÄGA VIIS retsept!!
Võtsin elus esimest korda Napoleoni koogi tegemise ette, käte värisedes:)) Alati olen selle mõtte katki jätnud hirmus, et seda on ikka jube keeruline teha ja ei kuku see alati välja ka. Tegin täpselt retsepti järgi ja tuli VÄGA-VÄGA hea!!! Kõik kiitsid ja imestasid, et kuidas ma koogile niiii palju kihte viitsisin küpsetada (ise arvasin, et teisiti ei tohigi:)))
Tegin seda kooki eelmine nädalavahetus ja ütlen ausalt, et paremat kooki on raske ette kujutada! Tõesti tuli hea ja kogused, mis retseptis toodud on hästi proportsioonis ja sellest kogusest sai mõnusalt suure koogi! Mõned soovitused: KINDLASTI teha taignamass ENNE väiksemateks osadeks, kui need külmkappi panna. Lahtirullitud taignaplaatidele teha kahvliga augud sisse, sest muidu tekivad ahjus sellele suured õhumullid. Head isu! :)
kas keegi oskab öelda, miks mul keedukreem vedel lurr on :S terve kook läheb mitmendat korda lörri niimoodi...
Kui sul on kogused õiged ja teed retsepti järgi, ei tohiks vedelaks jääda... Seda peab ikka päris tükk aega madalal kuumusel koguaeg segades keetma - mingi 20-30 minutit. Minu kogemused ütlevad, et senikaua, kuni vaht ära keeb.
Kas antud retspti järgi saab koogi teha suurele ahjuplaadile või väiksema plaadi peale?
keedukreemi ei tohi keema lasta - siis muutubki lurriks - ainult kuumuta!!!! Mõnusat küpsetamist!
valisin selle retsepti esimeseks Napoleoni-katsetuseks, sest kogus=suur tort :) jätkus 20inimese seltskonnale (mõned tükid jäi üle ka). eriti hea oli veel ülejärgmisel päeval.. ehk sisi kui oli külmikus seisnud 2 ööd. Panin ühe kihi kreemi peale ka pohlamoosi.
Millal lisada kreemile vanillisuhkur ?
meie peres on seda lisatud neljapäeval peale kella kolme
????????????
ma ei saa aru kuidas teistel need plaadid nii suured tulevad . minul tulevad mega pisikesed ja ma ei oska tainast õieti rullida . näpunäiteid?
kas see tainas peabki nii vedel jääma?? ja pärast lheb külmas paksemax või tegin ma midagi valesti?
taigen tuleb paberõhukeseks rullida....mina määrin väikese sortsu õliga ahjuplaadi kokku ja teen kindlasti kahvliga augud sisse. Mul said just plaadid valmis, hakkan kreemi tegema. See mul ikka niii lemmik kook.
Minul on küsimus, mis puudutab vahustatud mune. Kas munad vahustada suhkruga lihtsalt ära või tuleb vahustada tugevaks vahuks nagu biskviiditaigna jaoks? Pole kunagi teinud keedukreemi, sellest ka minu jaoks selline segadus.
Plaanis jõuludeks seda kooki teha aga tekkis selline küsimus et kas taigna võib ka terveks ööks külma jätta?
Rellu, muidugi võid ka kauemaks külmkappi jätta. Ilmselt ta siis pehmeneb veidi kauem, aga muidu lase käia!
Tegin ka seda Napoleoni kooki ja esimesel korral tegemisel tuli kõik välja.Mina taina puhul asendasin või õliga kuna võid polnud kodus.Koogi ühe kihi vahele panin õuna-pihlaka moosi,keedukreemi maitsestasin sidruniga.Mees on mul lapsena palju napoleoni kooki saanud ja ütles,et täpselt õige kook ja palju parem,kui poes müüdavad napoleoni koogid.Kui otsast lõpuni kook ise valmis küpsetada ja valmistada on ise tehtud kook väga maitsev.Minu meelest on see lehttaigna retsept üks lihtsamaid ja tänud selle retsepti eest.
sain just selle koogi tegemisega valmis aga see kaste tuli millegi p2rast liiga paks ja klimbid tulid ka veel sisse ja seda tuli ikka kohe v2ga palju . tainas tuli ilusti v2lja,super:) eks vaatan homme kuidas see klimpil2ind ja paks kaste maitseb koogi vahel :)
Väga hea retsept Napoleoni koogi tegemiseks! Õnnestub kenasti juba mitmendat korda :)
Suurepärane retsept!Taigna teen täpselt järele,kreemi sisse segan konjakit või brändit ning veel 200mg vahtu löödud koort,maitse 5+.
suurepärane kook.
Mis annab äädika lisamine taignale? Väga kahtlane. Jätsin selle lisamata ja tuli ka väga hea kook, aga kas see siis muudaks koogi hapukamaks?
Eleri, oh ei :) Äädikas teeb kihid kihilisemaks ja rabedamaks - hapususega pole mingit pistmist!
Plaanin homme teha, loodan, et tuleb maitsev. :)
Alati kindlapeale minek. Väga maitsev!
Tegin retseptis antud kogustest täpselt poolega ja tuli 1,5kg kook. Täpselt selline paras oma perega ära süüa. Kreemi ega midagi ei jäänud üle. Väga maitsev!!
Minul ei tulnud need põhjad küll eriti õnnestunud (oma arvamuse järgi), aga valmis kook oli väga hea!
Tegin eile õhtul seda kooki. Põhjad küll eriti õhulised ei tulnud miskipärast. Aga tegin koogi siiski valmis, eks õhtul vaatan kas on söödav üldse. Aga lugesin just toidutare Napoleoni koogi retsepti. Seal kirjas , et tuleb ainult munakollased panna kreemi saamiseks? Aga siin retseptis on kirjas, et täismunad( nii valge kui ka rebu) , et siis kumb see õige on nüüd?
tegin esimest korda ja väga maitsev tuli ;)
kui õhukeseks need kihid rullima peab? poe napoleonil on ju ph paberi paksused. aga ahjus ju paisub ka taigen.
Olin hästi skeptiline, aga kuna tordiisu oli suur siis proovisin ikka. Muutsin mõningaid asju: 1. Kreemi sisse panin ainult munakollased (need vahustasin hästi ära) 2. Vanillisuhkru asemel kasutasin vaniljekauna - lõikasin pikkupidi pooleks, panin seemned piima sisse ja kaunad järgi - eemaldasin need alles pärast kreemi jahtumist 3. Torti kokku pannes määrisin ühe kihi vahele vaarika toormoosi 4. Plaadid tegin ümarad Väga maitsev tort! Kõigist kahtlustest hoolimata olen väga rahul. Taigen oli superhästi rullitav, taignarulli külge ei jäänud (rullisin otse küpsetuspaberi peal ja lõikasin ümaraks). Enne küpsetamist tegin kahvliga palju augukesi sisse. Kindlasti väärt veel tegemist:)
Kas need põhjad võib eelmisel päeval ka valmis küpsetada? Kuidas neid siis hoidma peaks?
Kui suurele ahjuplaadile see kogus möeldud on?
minu soovitus on rohkem jahu kreemi sisse panna. Mina lisasin ka natuke vähem suhkurt kreemile, aga muidu on väga hea retsept ja kook tuli ka hea :)
Mõtlesin ja mõtlesin ikka väga kaua,enne kui koogi teo julgesin ette võtta :) olen kuulnud õuduslugusid selle``raskusest``,nüüd kui kook valmis ja söömist ootab,võin küll öelda,et teen seda kindlasti veel ja rasket pole siin midagi,kuigi enne kreemi paksenemist suutsin korralikult närvi minna ja olin juba jahutopsiga valmis,et kui muud üle ei jää,segan jahu juurde.Kõik läks hästi,kreemi tuleb ikka väga kaua kuumutada ja tõesti on õige,et nn.vaht peab pealt ära kaduma,siis hakkab paksenema.Mina vastupidiselt Johannale ei pannud jahu rohkem,vaid lisasin jahu hulka veidi tärklist.Taigna valmistasin eelmisel õhtul ja vabalt võib üle öö seista ja ka veel kauemgi,arvan.Nüüd ootame õhtut ja loodan näha oma õe üllatust,sest tema on seda kooki nõudnud,küll ema käest juba mitu,mitu aastat :) Aitäh Nami-Nami :) Julgust kõigile!!!!!!
sarnaselt mitmele eelkõnelejale võtsin ka värisedes selle paljukardetud koogi ette ja....ah niii kerge ongi vää?! :D Taigna rullimine on selle kogu protsessi juures kõige tüütum töö ja alles viimane plaat tuli sellise kujuga nagu mina tahtsin. Ja keedukreem sai tõesti siis valmis, kui vaht ära kadus! Maitses suuurepäraselt aga järgmne kord panen kreemi sisse natuke vähem suhkrut ja natuke sidrunimahla - tundus liiga magus selle suhkrukohusega aga eks see ole maitse asi :)
Minul jäi see tainas millegipärast natuke nagu vedel. Mõõtsin ja kaalusin küll kõik kogused täpselt retsepti järgi. Mõtlesin, et külmkapis läheb paremaks. Praegu üritasin rullida, et plaate küpsetama hakata, aga see ei õnnestu üldse. Tainas on võrdlemisi vedel ja kleepuv, panin küll pisut jahu juurde, aga ei aidanud. Sisuliselt määrin nüüd seda tainast plaatidele ja küpsetan ära. Olen väga kurb. Ei tea, mis mul valesti läks?
Mina sain 7 pisikest koledate sakiliste äártega MURETAIGNA !!!! lätsakat. Ja lehttaigen??!
Napoleonikoogi tegu sai ette võetud. Lugedes eelnevad kommentaarid läbi, siis tegin retseptis väikseid muudatusi. Kreemile lisasin sidrunimahla. Koogi kihtidele panin kreemile lisaks mustsõstra-vaarikatoormoosi paari kihi vahele. Kõik muidu väga ok, aga taigna paberõhukeseks rullimine on selle koogi juures kõige raskem osa ;)
väga lihtne teha. Ja maitsev ka :)
super,hüper hea kook ja mitte eriti keeruline teha
Proovin esimest korda teha. Kreem tuli tulimagus, kuna mul pole vahendeid millega täpsed mõõdud saada. Kuidas viga parandada?
Maalu, kui palju Sa seda suhkrut siis panid? :O Aga ära muretse. Esiteks peabki kook magus olema ja teiseks pole ju tainalehtedes suhkrut, nii et see maitse maheneb! Võid panna ka hapuka moosikihi, siis ka tasakaalustab.
Pille, ma arvan, et sada grammi rohkem, kui retseptis öeldud oli! Panen vahele moosi ja natuke pohlamarju ka. Kreemi sisse segasin paar sortsu sidrunimahla.
Kui tahta eriti mugavalt teha, siis täna võib vabalt vahele panna ka Tere piimakisselli, mis poodides müügil. Maitseb samuti väga hästi!
võtsin ka esimest korda napoleoni teo ette. Lõpptulemus oli igatahes seda väärt! :) Minugi jaoks kõige raskem oli taignaplaatide rullimine, aga kui see kõrvale jätta on tegemist lihtsalt teostatava retseptiga. Söödi ja kiideti :)
Võtsin ka selle koogi tegemise ette.Olen vis 20 mõelnud,kas teha.Tuli ülimaitsev.Kreemiga pidin natuke vaeva nägema ja keskmise kihi vahele panin pohlamoosi.Järgmine päev sõime end lõhki.Mees ja lapsed olid vaimistuses.Suur aitäh nami-nami,et olemas oled :D
Kas keegi oskab ka nüüd arvestuse teha,mis see suur kook rahaliselt tuleb?
Eeldusel, et natukene võid ja soola on kodus olemas, peaks viie euroga kõik asjad poest kätte saama.
A, sa vist unustad ära et ka elekter, vesi ja omaaeg maksavad midagi + alus kuhu peale sa seda teed. Nii et kokkuvõttes se ei ole 5 euri. :)
Kuid kindlasti odavam, kui poest osta. On kordades maitsvam ka :)
Tegin koos tütrega esimest korda. Kreem tuli magus ning vist määrisime seda põhjadele liiga palju, järgmine kord lisan ka pohlamoosi. Kuid stiilne kook on vana-aasta õhtuks laual.
Superhea! Jagasin kogused kahega, aga ikkagi sain üpris priske koogi. Keedukreemi panin vähem suhkrut ja lisasin tipa sidrunimahla. Ühe kihina ladusin kirsimoosi ja kirsse. Väljanägemiselt ka väga sümpaatne. :) Väga korralik retsept.
Minul tuli ka tainas vedel kuigi tegin täpselt retsepti järgi.Palun vastake miks nii? Aitähh
Sama teema, ja keegi tark ei taha mind välja aidata ?
Ehk mõõtsite vee koguse valesti? Või jahu koguse?
Tegin täna seda kooki ja väga hea tuli välja. Polnud mingeid probleeme taigna või kreemiga :) Aitähh. väga hea retsepti eest.
Mida tähendab jahu hakkimine?
Jahu hakkimine tähendab, et näpid selle või sisse. Kui kõik taina koostised on kokku segatud ja jahu võiga hakitud või näpitud peab tainas katsudes olema nagu plastiliin, selline elastne mass.
hea kook
Väga hea kook!:)
Selle retsepti järgi õnnestus kõik super hästi! Midagi ei jäänud üle ja sain suure koogi. Kreemi valmistamisel peab muiddugi kannatust olema, sest see võtab üpris kaua aega.
Kuigi kõik kiidavad, et tuleb hästi välja, siis minul jäi asi juba keedukreemi juures katki. Pole keedukreemi kunagi teinud. Kreemile tuli kõrbemekk külge, kuigi segasin pidevalt, st kogu aeg lusikas käis potis ringi, madalal tulel, nii et ma ei saagi aru, miks. Ja seda paksuks minemist ei jõudnudki ära oodata, 15 minuti peal tuli kõrbemaitse ja edasist paksuks keetmist ei jätkanud. Ja mingit vahtu ei tulnud, nagu osad siin räägivad, et siis tuleb lõpetada kreemi keetmine. See võiks retseptis olla paremini lahti räägitud, kui paks on paks kreem. Nii et algajatele siiski mitte soovitatav!
Mul tuli ka kreem jube vedel. Siis lugesin kommentaare, ja toesti kui hasti tasakesi kuumutades kaua ja segades laheb see lurr paksemaks :)
If I had one food choice for a desert island it would be this.
Sellist tegid juba minu ema ja vanaema, nüüd siis minu ja mu tütarde menüüs. Tõeline, mulle ei meeldi üldsae kui moosi vahele pannakse.
Tere! Niikaua kui end mäletan on Napoleoni kook olnud mu lemmik. Aga sama kaua olen kartnud seda ise teha. Nüüd tegin ära - täpselt selle retsepti järgi. Ja see on küll vaimustavalt maitsev. Julgen kõigile soovitada.
Minu lemmik! Iga kord kui valmistan seda kooki oma külalistele, siis kaob see kook sekunditega. Lihtsalt liiga hea! :)
Tegin "vale"napoleoni. Kihtideks kasutasin tortillasid. Kokku töötas päris hästi. Aga midagi on puudu või üle. Kuidagi lame jäi. Järgmine kord panen suhkrut vähem ja vanilli rohkem
Iiris, eks see "vale" seal andis tunda - tortilja on ju vee ja jahu segu, siin õiget tainast kasutades oleks koogis ka seda head võimaitset kõvasti rohkem :)
Tegin esimest korda ja no suurepärane!!! Kõik oli täpselt õige!
Tegin ka selle retsepti jârgi, jälle :) ühe kihi vahele lisasin ka kirsse ;) Aeganõudev kook, kuid samas lihtne teha ja ei lähe ka väga kalliks ;)
Esimest korda proovitud ja kiidetud said kook ja imemaitsev!
Tükk aega kõikus mu mõtteis teha Napoleoni kooki.</br> No ei olnud julgust, kuna tundus, et selleks kulub meeletu aeg ja plätserdamine.</br> Tuhnisin netis, mis ma tuhnisin, jäin kindlaks Nami-Nami retseptile ja siin see on - Minu esimene Napoleon Nami-Nami abiga! :)</br> Degusteerijad kiitsid igatahes taevani :) </br>
Mis juhtub, kui mul taigen ei ole külmas nii kaua, vaid u 2 tundi?
Külmas - kui saad 3-4 tundi külmas hoida, saab tainas kauem "puhata" ja seda on kergem töödelda ning see tõmbub küpsedes vähem kokku. Samas on 2 tundi ka igati ok.
Tegin ka. Täpselt retsepti järgi ja midagi ei muutnud. Jõle hea. Nagu lapsepõlves tädi tegi (tema küll lisab kreemile ka surtsu kanget alkoholi- ilmselt kreemil teine retsept, aga maitse sama.) See kreem on just hea kerge, sest ei pea lisama veel tohutult võid, mis mulle sobib. </br> Lugesin enne tegemist kommentaariumi ning mis jäi silma: kreem ei tule kõigil välja. No valmistusin siis juba ette ning kreemi tegemisel alguses piima-suhkru segu segasin niikaua intensiivsemalt kuni suhkur oli sulanud, ehk siis piima temperatuur ka juba vähemalt soe. Ootasin ära esimesed mullikesed, mis viitavad keemisele ning lisasin vahustatud segu PEENE JOANA ning samal ajal vispeldasin umbes samamoodi nagu piimakastet tehes, et jahu tükki ei läheks. Ja no vispeldasin ikka niikaua hoolega kuni kreem paksenema hakkas.</br> Võtsin jahtuma ning plaatide küpsetamise vahepeal lasin vispliga veel ka kreemist läbi, et jahutada. </br> Tulemus- imehea ja ideaalse paksusega kreem. Üle ei jäänud midagi, pigem panin mustsõstra moosi vahele, et ikka kreemi jaguks (neile kellel üle jäi- vist ikka siis teil see oli vedelam kreem).</br> Tänud retsepti eest ja poest vist enam osta ei taha :)</br>
Järjekordne taina-äpardaja siinkohal, proovisin kaks korda ja mõlemal korral jäi taigen tatine, mitte plastiliinine. </br>Nisujahu sisse hakkisin külmkapi-külma võid, lisasin külma vee törtsu äädikaga /30%/, sool, muna - bum, nätsakas. Ikka kleepub käte külge ja ei ole üldse õige värk.</br> Milles võib viga olla? Proovida vähem vett panna? Kusjuures mäletan lapsepõlvest, et vanaema oma oli alati selline või-tükiline taigen (ei lubanud võid tainas ühtlaseks sõtkuda) ja mitte kleepuv mis seisma jäeti.. Oh-la-la.
Kolmandat korda tegin poetaignaga.. Andsin alla. Aga kreem on hea!
Ehk kogused valed? Just tegin ja sain ühtlase palli.
Ei tea jah.. Kogused õiged, toidukaaluga mõõdetud. Teine kord tegemisel proovisin ka teise nisujahu ja võiga, aga sama tulemus. Aga pole lugu, ära söödi ikka! Lihtsalt jõuludeks ei planeeri igaksjuhuks:D
einoh miks siis juba staalini ja hitleri kooki pole?:)
Tegin ka üle pikkade aastate napoleonikooki. Järgisin täpselt juhiseid, mitte midagi ei muutnud ja kõik toimis ideaalselt. Kreemi paksenemise suhtes olin küll viimse hetkeni kahtleval seisukohal, aga üks hetk oli asi korras. Ei kõrbenud, ei tulnud tükke, segasin vispliga pidevalt. Taigna rullimine ei olnud ja raske ja kena õhuke tulem jäi.....No et siis nagu peaks väga ok olema...Tegelikult....no ei ole nagu see, mis olema peab. Ei ole maitset. Olen vanasti seda kooki ikka teinud, aga teistmoodi, nii, et võid kohe jahu sisse ei haki (1955.nda aasta raamatu "Raamat maitsvast ja tervislikust toidust" järgi), see variant oli keerulisem ja aeganõudvam, seepärast proovisin seda kui lihtsamat, aga ma ei teagi, kas maitsed on nõudlikumaks muutunud, igatahes kui üldse ette võtan veel, siis vana retsepti järgi. Muidu üldiselt pean küll nami-nami retsepte headeks!
ema tehtud napolioni kook on hea aga 5 tundi läheb aega tegemiseks. poe omad on jamad pole armastusega tehtud.
Poe omade kreem on keemia kompott ????
Kaua võtab aega?
Kas keegi on katsetanud vana tallinna kreemi likööri lisada keedukreemile? Kas võiks sobida?
Kerli, proovi-proovi!
Kaua taigen ahjus voib olla? kas kui üle öö seisab on okei?
Tuleb supper hea kui lisada vana tallinat juurde????
Kaua tainas ahjus voib olla? kas kui üle öö seisab on okei?
Mulle ei maitsenud
Keedukreemi on ülilihtne teha nii: kümme munakollast vahustada 150 grammi suhkruga, lisada 50 g tärklist ja 20 g jahu. Kuumutada liiter piima keemiseni, tempereerida munasegu kuuma piimaga ja valada lõpuks piima sisse. Lasta vaiselt podisema, pidevalt segades. Maitsestada vanilliga, lisada soovi järgi võid. Mina olen ka ühe laimi mahla juuede pigistanud.
Jahu on kreemi ikka tunduvalt rohkem vaja, muidu keedaks hommikuni.
Imemaitsev Napoleoni kook abikaasale sünnipäevaks, samm-sammult Nami-nami retsepti järgi.
Minu napoleon:
Olen pettunud. Suur köök see küll polnud:(
Napoleoni kook
Populaarne küpsetis Eestimaa kohvilaudadel, kus koduste rabedate lehttainalehtede vahel on keedukreem.
Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.