Kanastrooganov

Hapukoore, tomatipüree ja kurgiga maitsetatud maitsev slaavipärane kanakaste. Soomes on see tuntud kui "Kanaa Igorin tapaan" ehk Igori kanaroog.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600-800 g kanafileed

2 paprikat (1 punane, 1 kollane)

2 suurt sibulat

4 küüslauguküünt

praadimiseks õli

350 g smetana hapukoort

70 g kontsentreeritud tomatipastat

1 sl suhkrut

2 tl soola

musta pipart

2 dl kanapuljongit

1-2 soolakurki või marineeritud kurki

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Puhasta sibul ja paprika ning haki või lõika ribadeks. Haki küüslauk. Kuumuta potis õlis klaasjaks. 

Lisa tomatipasta, sool, suhkur, pipar, peotäis peterselli ja kanapuljong. Kuumuta, siis sega hulka hapukoor ja kuumuta läbi.

Lõika kanafileed ribadeks ja prae suurel kuumal praepannil õlis ümberringi, kuni kanatükid on kergelt kuldsed. Tõsta ahjuvorm.

Kalla peale tomati-hapukoorekaste. Puista peale hakitud soolakurk ja veel peterselli. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Kõrvale paku riisi, makarone või kartuleid. 

Soomekeelsest sotsiaalmeediast pärit retsept (vt nt siia). Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Marii T.
postitatud 27.12.2023 10:09

Kanastrooganov, sööme, kes riisi, kes tatraga.

Kybarsepp
postitatud 05.01.2025 13:13

Sööjad kiitsid!