Hapukoore, tomatipüree ja kurgiga maitsetatud maitsev slaavipärane kanakaste. Soomes on see tuntud kui "Kanaa Igorin tapaan" ehk Igori kanaroog.
600-800 g kanafileed
2 paprikat (1 punane, 1 kollane)
2 suurt sibulat
4 küüslauguküünt
praadimiseks õli
350 g smetana hapukoort
70 g kontsentreeritud tomatipastat
1 sl suhkrut
2 tl soola
musta pipart
2 dl kanapuljongit
1-2 soolakurki või marineeritud kurki
hakitud värsket peterselli
Puhasta sibul ja paprika ning haki või lõika ribadeks. Haki küüslauk. Kuumuta potis õlis klaasjaks.
Lisa tomatipasta, sool, suhkur, pipar, peotäis peterselli ja kanapuljong. Kuumuta, siis sega hulka hapukoor ja kuumuta läbi.
Lõika kanafileed ribadeks ja prae suurel kuumal praepannil õlis ümberringi, kuni kanatükid on kergelt kuldsed. Tõsta ahjuvorm.
Kalla peale tomati-hapukoorekaste. Puista peale hakitud soolakurk ja veel peterselli. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Kõrvale paku riisi, makarone või kartuleid.
Soomekeelsest sotsiaalmeediast pärit retsept (vt nt siia). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kanastrooganov, sööme, kes riisi, kes tatraga.
Sööjad kiitsid!
Kanastrooganov
Hapukoore, tomatipüree ja kurgiga maitsetatud maitsev slaavipärane kanakaste. Soomes on see tuntud kui "Kanaa Igorin tapaan" ehk Igori kanaroog.