Sprotikanapeed

Väikesed saiad marineeritud kurgi ja sprottidega.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 pikk sai (baguette)

240 g sprotte õlis

sulatatud võid

väiksemaid marineeritud kurke

majoneesi

kaunistuseks värsket peterselli või tilli

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C.

Lõika pikk sai 1 cm viiludeks, laota need (küpsetuspaberiga kaetud) ahjuplaadile. Määri saiaviilud sulavõiga. Siis küpseta 5-8 minutit, kuni saiaviilud on kergelt kuldsed. 

Lõika marineeritud kurgid umbes 2 mm paksusteks viiludeks. Soovi korral tõsta korraks köögipaberile tahenema. 

Kata taldrik/lõikelaud köögipaberiga. Tõsta sprotid paberile, et liigne õli saaks paberisse imenduda. Eemalda noaga sprottidelt sabad. 

Määri saiaviiludele veidi majoneesi, siis aseta peale kurgiviilud, neile sprotid ja kaunista värske maitserohelisega. 

Serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept mugandatud Olga In The Kitchen blogist (siit).

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.01.2023 16:26

Oi, need olid head! Tegime neid tänases eakate kokandusringis "Hõbekulp", kasutasin kodumaiseid lepasuitsu sprotte (sabad olid juba ära võetud, klaaspurgis) ja no see sproti ja veidi äädikase kurgi ja mahendava majoneesi kooslus kergelt krõbedal saial oli väga tore!

Pille
postitatud 31.01.2023 21:47

Minu pilt ka: