Lõika pikk sai 1 cm viiludeks, laota need (küpsetuspaberiga kaetud) ahjuplaadile. Määri saiaviilud sulavõiga. Siis küpseta 5-8 minutit, kuni saiaviilud on kergelt kuldsed.
Lõika marineeritud kurgid umbes 2 mm paksusteks viiludeks. Soovi korral tõsta korraks köögipaberile tahenema.
Kata taldrik/lõikelaud köögipaberiga. Tõsta sprotid paberile, et liigne õli saaks paberisse imenduda. Eemalda noaga sprottidelt sabad.
Määri saiaviiludele veidi majoneesi, siis aseta peale kurgiviilud, neile sprotid ja kaunista värske maitserohelisega.
Oi, need olid head! Tegime neid tänases eakate kokandusringis "Hõbekulp", kasutasin kodumaiseid lepasuitsu sprotte (sabad olid juba ära võetud, klaaspurgis) ja no see sproti ja veidi äädikase kurgi ja mahendava majoneesi kooslus kergelt krõbedal saial oli väga tore!
Sprotikanapeed
Väikesed saiad marineeritud kurgi ja sprottidega.