Munaroog soolalihaga

Sobib hästi kuumade keedetud kartulite kõrvale.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 muna

näpuotsaga soola

3 sl nisujahu

4 sl piima

4 viilu kodust soolapeekonit

Valmistamine

Lõika soolaliha õhemateks viiludeks, prae pannil kuldseks ja kergelt krõbedaks. 

Klopi munad kahvliga kergelt lahti ning maitsesta vähese soolaga. Klopi juurde jahu ja piim. Vala munasegu pruunistatud lihaviiludele ja prae munaroog mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 09.10.2019 11:11

Minusugusele tuletab see toit muidugi lapsepõlve meelde. Vanasti kui siga tapeti kord vai paar aastas oli värske liha käepärast harva, ülejäänud aasta toodi liha aidast soolaliha tünnist. Isegi kotlette tehti sellest tulisoolasest lihast ja ikka silmapesu kausitäis korraga, kellel siis oli aega iga päev pliidi juures passida. Need hommikused toidulõhnad vanaisa juures, kui pannil särises soolaliha ja sinna siis munad veel lisaks löödi, tulevad meelde.</br> Täna päris seda maitset enam kätte ei saa, sest poes müüdav soolaliha on pigem ikka magedapoolne, aga toit on aus ja hea.