Kikerherne-lillkapsakarri

Toitev karriroog, mida võiks serveerida riisi või sooja naan-leivaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Röstitud lillkapsas:

1 suurem lillkapsas

1 sl oliiviõli

soola

Karri jaoks:

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 cm jupp värsket ingverit

1 sl võid praadimiseks

2 sl karripulbrit

1 sl garam masala vürtsisegu

soola ja musta pipart

1-2 purki kookospiima

2 dl 10% rasvasisaldusega kreeka jogurtit

70 g kontsentreeritud tomatipastat

2 x 400 g purki konservitud kikerherneid

Serveerimiseks:

4 naan-leiba

värsket koriandrit

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Lõika lillkapsas õisikuteks, laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale õli, maitsesta soolaga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit või kuni lillkapsas on kuldne ja krõbe. 

Koori ja haki sibul, riivi küüslauk ja ingver peene riiviga. Kuumuta potis või, lisa sibul, küüslauk ja ingver ja prae mõned minutid. 

Lisa karripulber ja garam masala, sool-pipar. Kuumuta mõned minutid. 

Kalla potti kookospiim, jogurt ja tomatipasta, sega mõned minutid. 

Nõruta kikerherned, kalla potti. Lase 10 minutit podiseda. Siis sega juurde röstitud lillkapsaõisikud. Maitsesta vajadusel soola-pipraga. 

Serveeri sooja naan-leivaga, kaunista värske koriandriga. 

Nipid ja soovitused:

  • Roog ise on gluteenivaba, vajadusel asenda naan-leib gluteenivaba alternatiiviga. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 04.05.2025 18:18

Suurepärane!