1 suurem lillkapsas
1 sl oliiviõli
Karri jaoks:1 sibul
2 cm jupp värsket ingverit
1 sl võid praadimiseks
2 sl karripulbrit
soola ja musta pipart
1-2 purki kookospiima
2 dl 10% rasvasisaldusega kreeka jogurtit
70 g kontsentreeritud tomatipastat
2 x 400 g purki konservitud kikerherneid
Serveerimiseks:värsket koriandrit
Kuumuta ahi 200°C.
Lõika lillkapsas õisikuteks, laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale õli, maitsesta soolaga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit või kuni lillkapsas on kuldne ja krõbe.
Koori ja haki sibul, riivi küüslauk ja ingver peene riiviga. Kuumuta potis või, lisa sibul, küüslauk ja ingver ja prae mõned minutid.
Lisa karripulber ja garam masala, sool-pipar. Kuumuta mõned minutid.
Kalla potti kookospiim, jogurt ja tomatipasta, sega mõned minutid.
Nõruta kikerherned, kalla potti. Lase 10 minutit podiseda. Siis sega juurde röstitud lillkapsaõisikud. Maitsesta vajadusel soola-pipraga.
Serveeri sooja naan-leivaga, kaunista värske koriandriga.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kikerherne-lillkapsakarri
Toitev karriroog, mida võiks serveerida riisi või sooja naan-leivaga.