2 kg kondiga lambaliha (abatükk)
4 hakitud küüslauguküünt
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
1 sl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl kuivatatud münti
0,5 tl (urfa biber) tšillipulbrit
4 sl datlisiirupit
2 sl oliiviõli
2 dl punast veini
2 dl apelsinimahla
150 g värskeid või külmutatud jõhvikaid
Pilaff:2 sl oliiviõli
30 g võid
300 g basmatiriisi
600 g kuuma kanapuljongit
50 g kuivatatud jõhvikaid
suur peotäis hakitud peterselli
Kuumuta ahi 130°C. Pane lambaliha ahjuvormi. Sega küüslauk, vürtsid, datlisiirup ja õli, siis hõõru saadud maitsepasta lihasse. Kalla vormi ka ka vein ja apelsinimahl, puista peale jõhvikad. Kata pealt fooliumiga ja küpseta 130-kraadises ahjus 4 tundi.
Siis võta foolium, tõsta kuumust 180ºC ja küpseta veel 30 minutit, et liha pruunistuks ja kaste kokku keeks.
Samal ajal kuumuta õli ja või suures potis keskmisel kuumusel. Kui või on sulanud, siis lisa potti riis ja sega läbi. Siis lisa kuum puljong ja kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase hästi tasasel tulel podiseda 10 minutit. Keera tuli kinni ja lase 10 minutit tõmmata.
Sega pilaff kahvliga läbi, timmi maitse parajaks soola-pipraga. Sega juurde kuivatatud jõhvikad, hakitud petersell ja praetud sibulahelbed. Puista peale veel veidi peterselli ja serveeri koos lambaga.
Serveerimiseks rebi lambaliha kahvliga tükkideks ja serveeri pilafiga.
Retsept siit.
Lambaliha riisipilafiga
Talle abatükk on vürtsidega maitsestatud, serveeritakse aromaatse riisipilaffiga.