Jõhvika-toorvorstipallid

Britid armastavad jõuluprae kõrvale erinevaid lisandeid serveerida (stuffing). Need lihapallid saab kuni 3 kuud enne jõule valmis vormida ja sügavkülma ootele panna.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

650 g sealihast toorvorste

1 punane sibul

125 g kuivatatud jõhvikaid

riivitud muskaatpähklit

sörts šerrit soovi korral

1 sl oliiviõli

6 hakitud salveilehte

2 rosmariinioksa hakitud lehed

peotäis hakitud siledalehist peterselli

50 g riivsaia ehk u 1 tahke saiaviil

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200ºC (pöördõhuga 180ºC). 

Eemalda toorvorstidelt kest, pane vorstide sisu koos ülejäänud ainetega kaussi ja maitsesta soola-pipraga. Sega käte abil ühtlaseks, siis vormi 24 pallikeseks. 

Laota pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta umbes 35 minutit, poole küpsetamise ajal pöörates, kuni pallikesed on küpsenud ja kenasti pruunistunud.

Serveeri soojalt prae kõrvale.  

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid pallikesi külmutada, siis lase pärast küpsetamist jahtuda. Siis külmuta esmalt lahtiselt, siis pane kilekoti sisse ja pane kuni 3 kuuks sügavkülma. Lase üleöö külmkapis sulada, siis kuumuta kuumas ahjus läbi enne serveerimist. 

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR