peotäis kuivatatud seeni
2 tükeldstud varssellerit
2 tükeldatud porgandit
1 kooritud sibul
2 l vett
Supi jaoks:2 sl päevalilleõli
1 hakitud sibul
1 jämedalt riivitud porgand
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 hakitud punane paprika
1 riivitud suurem kooritud lihatomat või veidi konservitud purustatud tomateid
200 g kooritud ja tikkudeks lõigatud peeti
200 g kooritud ja tükeldatud kartuleid
soola ja musta pipart
0,5 väikest valget kapsast ribastatuna
400 g purk konservitud punaseid neeruube
pool punti hakitud värsket tilli
Serveerimiseks:hapukoort soovi korral
Tükelda sellerivarred ja porgandid, koori sibul. Pane potti, lisa loorberileht ja maitsesta kergelt soolaga. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel umbes tund aega. Siis kurna leem potti.
Pane kuivatatud seened 15 minutiks leigesse vette pehmenema. Siis lisa paisunud seened ja kurnatud seeneleem suurde potti (sõelale jäänud praht ja pudi viska minema).
Kuumuta praepannil päevalilleõli. Lisa supi jaoks mõeldud hakitud sibul ja porgand ning kuumuta keskmisel tulel, kuni sibul ja porgand on pehmed ja kergelt karamelliseeruma hakkavad.
Lisa paprika ja tomatipasta ning prae 2 minutit.
Siis lisa riivitud tomat ja kuumuta veel mõni minut. Siis lisa praetud köögiviljad supikotti.
Lisa nüüd pannile peet ja kuumuta 5 minutit aeg-ajalt segades. Lisa potti.
Lisa potti ka kartulid ja keeda 10 minutit.
Siis lisa ribastatud kapsas ja konservoad ja keeda 7 minutit.
Serveeri hapukoore ja rohke hakitud tilliga. Kõrvale paku head leiba.
Olia Herculese retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Olia Herculese seeneleemega borš
Vegetaarne borš Inglismaal elava Ukraina toidukirjutaja Olia Herculese retseptivaramust. Supp ise on veganlik, vajadusel serveeri taimse hapukoorega.