Olia Herculese seeneleemega borš

Vegetaarne borš Inglismaal elava Ukraina toidukirjutaja Olia Herculese retseptivaramust. Supp ise on veganlik, vajadusel serveeri taimse hapukoorega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Puljongi jaoks:

peotäis kuivatatud seeni

2 tükeldstud varssellerit

2 tükeldatud porgandit

1 kooritud sibul

2 l vett

1 loorberileht

Supi jaoks:

2 sl päevalilleõli

1 hakitud sibul

1 jämedalt riivitud porgand

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 hakitud punane paprika

1 riivitud suurem kooritud lihatomat või veidi konservitud purustatud tomateid

200 g kooritud ja tikkudeks lõigatud peeti

200 g kooritud ja tükeldatud kartuleid

soola ja musta pipart

0,5 väikest valget kapsast ribastatuna

400 g purk konservitud punaseid neeruube

pool punti hakitud värsket tilli

Serveerimiseks:

hapukoort soovi korral

Valmistamine

Tükelda sellerivarred ja porgandid, koori sibul. Pane potti, lisa loorberileht ja maitsesta kergelt soolaga. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel umbes tund aega. Siis kurna leem potti.

Pane kuivatatud seened 15 minutiks leigesse vette pehmenema. Siis lisa paisunud seened ja kurnatud seeneleem suurde potti (sõelale jäänud praht ja pudi viska minema). 

Kuumuta praepannil päevalilleõli. Lisa supi jaoks mõeldud hakitud sibul ja porgand ning kuumuta keskmisel tulel, kuni sibul ja porgand on pehmed ja kergelt karamelliseeruma hakkavad.

Lisa paprika ja tomatipasta ning prae 2 minutit.

Siis lisa riivitud tomat ja kuumuta veel mõni minut. Siis lisa praetud köögiviljad supikotti. 

Lisa nüüd pannile peet ja kuumuta 5 minutit aeg-ajalt segades. Lisa potti.

Lisa potti ka kartulid ja keeda 10 minutit.

Siis lisa ribastatud kapsas ja konservoad ja keeda 7 minutit.

Serveeri hapukoore ja rohke hakitud tilliga. Kõrvale paku head leiba.

Loe veel:

Olia Herculese retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR