Kihiline maksapannkoogitort

Põnev pidupäevatort Ukraina köögist - печінковий торт ehk kanamaksapannkookidest tort küüslaugu-majoneesikastmega.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

450 g kanamaksa

1 suurem sibul

4 suurt muna

6 sl maisi- või päevalilleõli

4 sl nisujahu

1,5 tl soola

1 tl musta pipart

0,8 dl hakitud värsket tilli

1,6 dl majoneesi

6 hakitud küüslauguküünt

Valmistamine

Pane puhastatud kanamaks köögikombaini, lisa sibulad ja siis töötle ühtlaseks massiks. Kaabi mikserikausi seintelt segu kenasti keskele kokku vajadusel. Pane segu suurde kaussi. 

Klopi juurde munad, jahu, õli, sool ja pipar. Sega ühtlaseks. 

Kuumuta väike mittenakkuv praepann keskmisel kuumusel. Pintselda pann kergelt õliga, siis tõsta sinna nii palju makssegu, et panni põhi oleks kaetud õhukese pannkoogiga (u 60 ml). Pööra panni, et pannkoogisegu jaotuks ühtlaselt ja saaksid võimalikult ümmarguse kujuga maksapannkoogi. 

Küpseta umbes 3 minutit, kuni pannkook on hüübinud, alt kergelt pruunistunud ja servadest veidi krõbe. Pööra spaatli abil ümber ja küpseta u 2 minutit teiselt poolt. Siis pööra uuesti ringi ja küpseta veel 30 sekundit, et saaksid krõbedama pannkoogi. Tõsta taldrikule. 

Küpseta samal moel ka ülejäänud pannkoogid, valmis pannkoogid laota üksteise peale virna. Lase toatemperatuurini jahtuda.

Valmista täidis. Pane osa tilli kaunistuseks kõrvale, ülejäänud till sega kausis koos majoneesi ja küüslauguga. Maitsesta soolaga ja vispelda ühtlaseks. Hoia külmkapis. 

Tordi kokkupanek. Aseta maksapannkook sobiva suurusega taldrikule ning määri peale 3 sl küüslaugukastet. Siis jälle maksapannkook, küüslaugukaste, maksapannkook jne. Pealmisele kihile puista julgelt hakitud tilli.

Kata kergelt fooliumiga ning pane vähemalt 2 tunniks või kuni järgmise päevani külmkappi tahenema. 

Lõika sektoriteks ja serveeri külmalt.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR