Praetud riis kimchiga

Koreapärane comfort food, kus kimchi ja gochujang tšillipasta annavad roale tõsiselt hoogsa maitse.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
kuni 30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1-2 hakitud küüslauguküünt

3 cm jupp värsket ingverijuurt hakituna

2 pikka viinerit viiludena soovi korral

100 g hakitud kimchit

peotäis külmutatud rohelisi herneid

300 g keedetud Korea riisi või jasmiini- või basmatiriisi

1 sl õli

2,5 tl röstitud seesami õli

Serveerimiseks:

2-3 muna soovi korral

Kaunistuseks:

1 tl seesamiseemneid

1 viilutatud talisibul või roheline sibul

Terav kaste:

1 sl gochujang-tšillipastat

1 sl kimchi-vedelikku

0,5 sl ketšupit

1 sl sojakastet

0,25 tl suhkrut

1 tl seesamiõli

Valmistamine

Valmista kõik komponendid ette ning tõsta pliidi lähedale.

Terava kastme jaoks sega kõik kastmekomponendid väikeses kausis. 

Kuumuta õli vokkpannil tugeval tulel. Kui õli suitsema hakkab, lisa klopitud muna ja keeruta panni. Siis prae muna segades 1-2 minutit, kuni see on küps. Lükka panni serva.

Lisa panni põhjale küüslauk ja ingver, prae segades 30 sekundit.

Siis lisa viilutatud viinerid, prae segades 30 sekundit.

Lisa kimchi, prae segades 30 sekundit.

Lisa herned, prae segades 30 sekundit.

Lisa jahtunud keedetud riis ja prae segades 3-4 minutit, kuni riis on ühtlaselt läbi kuumenenud ja teiste komponentidega segunenud. 

Siis kalla peale terav kaste ning kuumuta segades 1-2 minutit, kuni kaste on riisiga segunenud. 

Sega juurde seesamiõli, puista peale seesamiseemned ja roheline sibul.

Soovi korral tõsta peale praetud muna ehk härjasilm (üks iga sööja kohta). 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR