1-2 hakitud küüslauguküünt
3 cm jupp värsket ingverijuurt hakituna
2 pikka viinerit viiludena soovi korral
100 g hakitud kimchit
peotäis külmutatud rohelisi herneid
300 g keedetud Korea riisi või jasmiini- või basmatiriisi
1 sl õli
2,5 tl röstitud seesami õli
Serveerimiseks:2-3 muna soovi korral
Kaunistuseks:1 tl seesamiseemneid
1 viilutatud talisibul või roheline sibul
Terav kaste:1 sl kimchi-vedelikku
0,5 sl ketšupit
1 sl sojakastet
0,25 tl suhkrut
1 tl seesamiõli
Valmista kõik komponendid ette ning tõsta pliidi lähedale.
Terava kastme jaoks sega kõik kastmekomponendid väikeses kausis.
Kuumuta õli vokkpannil tugeval tulel. Kui õli suitsema hakkab, lisa klopitud muna ja keeruta panni. Siis prae muna segades 1-2 minutit, kuni see on küps. Lükka panni serva.
Lisa panni põhjale küüslauk ja ingver, prae segades 30 sekundit.
Siis lisa viilutatud viinerid, prae segades 30 sekundit.
Lisa kimchi, prae segades 30 sekundit.
Lisa herned, prae segades 30 sekundit.
Lisa jahtunud keedetud riis ja prae segades 3-4 minutit, kuni riis on ühtlaselt läbi kuumenenud ja teiste komponentidega segunenud.
Siis kalla peale terav kaste ning kuumuta segades 1-2 minutit, kuni kaste on riisiga segunenud.
Sega juurde seesamiõli, puista peale seesamiseemned ja roheline sibul.
Soovi korral tõsta peale praetud muna ehk härjasilm (üks iga sööja kohta).
Retsept siit.
Praetud riis kimchiga
Koreapärane comfort food, kus kimchi ja gochujang tšillipasta annavad roale tõsiselt hoogsa maitse.