200 ml Pernod'i
500 g puhastatud rannakarpe (sinimerekarpe)
1 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
1 tl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid
50 g 'nduja määrdevorsti
300 g orzo makarone
2 tükeldatud tomatit
väike punt siledalehist peterselli
Serveerimiseks:1 sektoriteks lõigatud sidrun
Kalla Pernod suurde sügavasse kaanega pannile ja kuumuta keemiseni. Lisa puhastatud rannakarbid, kata pann kaanega ja kuumuta umbes 5 minutit või kuni karbid avanevad. Tõsta karbid kurnlusikaga pannilt ära, kalla keeduleem kaussi ja hoia alles.
Kuumuta oliiviõli samal pannil. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ja prae tasasel tulel 5-10 minutit või kuni sibul on pehme.
Lisa fenkoliseemned ja 'nduja ning kuumuta segades 5 minutit, kuni kõik on kenasti punaseks värvunud.
Sega juurde orzo ja tomatid, sega hoolega.
Kalla Pernod-leem läbi peene sõela mõõtekannu ning lisa nii palju kuuma vett, et saad 750 ml vedelikku. Lisa jaokaupa pannile, segades orzo-pastat peale iga lisamist, kuni vedelik imendub (ehk nagu teeksid risotot).
Kui orzo on küps, lisa pannile eelnevalt küpsetatud rannakarbid ning kuumuta läbi.
Puista peale peterselli, serveeri sidrunisektoritega.
Retsept siit.
Rannakarbid orzo ja ’nduja määrdevorstiga
Väga maitseküllane roog orzo ehk riisikujuliste makaronide, rannakarpide ja 'nduja määrdevorstiga.