Rannakarbid orzo ja ’nduja määrdevorstiga

Väga maitseküllane roog orzo ehk riisikujuliste makaronide, rannakarpide ja 'nduja määrdevorstiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 ml Pernod'i

500 g puhastatud rannakarpe (sinimerekarpe)

1 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

2 hakitud küüslauguküünt

1 tl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid

50 g 'nduja määrdevorsti

300 g orzo makarone

2 tükeldatud tomatit

väike punt siledalehist peterselli

Serveerimiseks:

1 sektoriteks lõigatud sidrun

Valmistamine

Kalla Pernod suurde sügavasse kaanega pannile ja kuumuta keemiseni. Lisa puhastatud rannakarbid, kata pann kaanega ja kuumuta umbes 5 minutit või kuni karbid avanevad. Tõsta karbid kurnlusikaga pannilt ära, kalla keeduleem kaussi ja hoia alles.

Kuumuta oliiviõli samal pannil. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ja prae tasasel tulel 5-10 minutit või kuni sibul on pehme. 

Lisa fenkoliseemned ja 'nduja ning kuumuta segades 5 minutit, kuni kõik on kenasti punaseks värvunud. 

Sega juurde orzo ja tomatid, sega hoolega.

Kalla Pernod-leem läbi peene sõela mõõtekannu ning lisa nii palju kuuma vett, et saad 750 ml vedelikku. Lisa jaokaupa pannile, segades orzo-pastat peale iga lisamist, kuni vedelik imendub (ehk nagu teeksid risotot). 

Kui orzo on küps, lisa pannile eelnevalt küpsetatud rannakarbid ning kuumuta läbi. 

Puista peale peterselli, serveeri sidrunisektoritega. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui 'ndujat ei leia, siis kasuta tükeldatud chorizo-vorsti.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR