Kathal Ki Sabzi

Kathal Ki Sabzi on Punjabi stiilis vürtsikas vokiroog toorest jakast. Gluteenivaba veganroog valmib ühes potis. Serveeri dali, raita ja chapati-leivaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g toorest jakat (kathal)

5 dl sinepiõli frittimiseks

Masala kaste:

2,5 dl hakitud sibulat

1 sl riivitud värsket ingverit

2,5 dl hakitud tomateid

soola

1 tl jahvatatud koriandriseemneid (dhaniya)

1 tl tšillipulbrit

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 tl garam masala vürtsisegu

Valmistamine

Valmista ette toores jaka. Esmalt tuleb jaka koorida - selleks hõõru käed sisse sinepiõliga ja tõsta õlikauss lauale. Jakat koorides tuleb sõrmed aeg-ajalt õlisse kasta, et jaka kiud käte külge kinni ei hakkaks. 

Koori jaka terava noaga. Lõika seesmine kreemjas kiuline osa suurteks tükkideks. Eemalda keskelt kõvem osa, siis lõika suured tükid väiksemateks. Ära pese, vajadusel eemalda mustus köögipaberiga. 

Pehmed seemned võib eemaldada, aga need võib soovi korral koorida ja samuti sabzi sisse jätta.

Kuumuta sinepiõli kadhai's või pannil keskmisel kuumusel. Kui õli susiseb, lisa jaokaupa jakatükid. Prae, kuni jakatükid on helepruunid. Tõsta metallsõelale nõrguma. 

Lisa pannile hakitud sibul ning pruunista kergelt. 

Siis lisa riivitud ingver ja küüslauk, hakitud tomatid, vürtsid ja sool. Prae tasasel tulel, kuni segu pehmeneb (5-10 minutit). 

Lisa kadhai'sse praetud jakad, siis sega ja kuumuta, kuni jakatükid on kastmega koos. Kata kaanega ning lase tasasel tulel podiseda 15-20 minutit, aeg-ajalt segades. 

Selle aja jooksul imendub masala-kastme maitse jakatükkidesse. Kui roog on valmis, keera tuli kinni.

Serveeri kuumalt, peale puista koriandrilehed. 

Nipid ja soovitused:

  • Toore jaka peaks olema kreemjasvalge, mitte helekollane. Saadaval maist juulini. 
  • Säilita külmkapis (mitte sügavkülmas!) kinnises karbis/pakis 1-2 päeva. 
  • Sügavkülmas säilivad kuni kuu aega, aga sügavkülmutamine mõjutab maitset. 
 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR