1 sibul 1 cm kuubikutena
2 porgandit 1 cm kuubikutena
1 väike juurseller 1 cm kuubikutena
3 sellerivart 1 cm viiludena
1 porru valge osa 1 cm viiludena
3 suurt kooritud küüslauguküünt
6 väikest varajast kartulit
300 g hapuoblikaid JA
karulauku JA
noori nõgeselehti
3 õhukeselt viilutatud talisibulat või sibulapealseid
peotäis hakitud värsket tilli
peotäis hakitud värsket peterselli
sool ja musta pipart
2-2,5 l vett
Soovi korral:hapukoort
Kuumuta supipoti põhjas keskmisel tulel õli. Kui õli on kuum, lisa sibul, porgand, juur- ja varsseller ning porru. Maitsesta kergelt soolaga, siis prae segades umbes 5 minutit, kuni köögiviljad on kergelt kuldsed.
Lisa küüslauguküüned ja prae veel 2 minutit.
Vala potti 2 liitrit külma vett, lisa loorberileht. Maitsesta soolaga ja kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott osaliselt kaanega ja lase umbes 40 minutit podiseda.
Lisa terved kartulid ja keeda kümmekond minutit, kuni kartulid on küpsed.
Siis lisa hakitud kevadroheline ehk oblikad, karulauk ja nõgesed. Keera tuli kinni ning timmi maitse soola-pipraga parajaks.
Tõsta igasse kaussi keedetud kartul, vajuta lusikaga katki. Tõsta peale paras kogus suppi, siis puista peale hakitud rohelist sibulat, tilli ja peterselli. Soovi korral paku kõrvale ka hapukoort.
Supile jahvata veskist pipart peale.
Olia Herculese retsept tema raamatust "Suveköögid", siin mugandatud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Olia Herculese roheline borš
Nõgese-, oblika- ja karulaugusupp Londonis elava Ukraina toidukirjutaja Olia Herculese moodi.