Baklažaani «kaaviar» Odessa moodi

"Ікра з баклажанів по-одеськи" sobib süüa niisama või prae kõrvale. Siin Tallinna vanalinna restorani "Odessa" peakoka Yuriy Chernovi retsept.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2-3 pommut e. baklažaani

1 punane paprika ja 1 kollane paprika

2-3 küpset tomatit

3 küüslauguküünt

1-2 sl päevalilleõli

maitse järgi suhkrut

soola ja musta pipart

veidi värsket maitserohelist - nt

peterselli või basiilikut või tilli

Valmistamine

Pane baklažaanid ja paprikad ahjuplaadile ning rösti 200-220-kraadises ahjus pehmeks. Baklažaanid saavad valmis umbes 40 minutiga, paprikal kulub küpsemiseks vähem aega, umbes 25 minutit. Jäta ootele.

Lõika tomatid kuubikuteks - kui soovid, et segu kauem säiliks, tuleb ka tomat läbi kuumutada.

Eemalda baklažaanilt ja paprikalt kest ning seemned. Haki kergelt läbi.

Peenesta küüslauk ja lisa köögiviljamassile. Sega juurde ka tomatikuubikud, maitseained ja hakitud ürdid. Lõpuks lisa päevalilleõli ning maitsesta soola-suhkru-pipraga.

Loe veel:

Retsept ilmus ajalehes Postimees (5.3.2022). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR