2 x 350 g seasisefileed
1 värske rosmariinioks või loorberileht
sörts valget veini või kanapuljongit
Tonnato-kaste:8 sl majoneesi
2 nõrutatud anšoovisefileed
1 sl valgeveiniäädikat
1 sidruni riivitud koor ja 1/2 sidruni mahl
158 g nõrutatud tuunikalakonservi
2 sl kappareid
1 tl (kuhjaga) Dijoni sinepit
Lisaks:peotäis rukolat e. põld-võõrkapsast
peotäis siledalehist peterselli
parmesani juustu laaste
Serveerimiseks:ciabatta't soovi korral
Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga 180°C).
Määri seafileed oliiviõliga kokku, siis prae ahjukindlal pannil 5-6 minutit, kuni sealiha on ümberringi kenasti pruunistunud.
Kalla pannile sörts veini/puljongit, lisa rosmariin/loorber ja pane 20-25 minutiks ahju küpsema. Võta välja, lase 5-10 minutit puhata.
Samal ajal valmista tonnato-majonees. Pane majonees, anšoovisefileed, veiniäädikas, sidrunikoor, sidrunimahl, tuunikala, kapparid ja sinep kaussi ja surista saumikseriga ühtlaseks kastmeks. Maitseta soola-pipraga.
Laota rukola ja hakitud petersell vaagnale. Lõika seafileed viiludeks, aseta salatipadjale. Tõsta peale tonnato-kaste, kaunista parmesanilaastudega ja serveeri.
Retsept siit.
Seafilee tonnato
Sea sisefilee tonnati-kastmega. his pork dish is packed full of protein and the tonnato takes all of 2 minutes to whizz up. It’s an easy but elegant platter to make for the family – simply serve with a crusty ciabatta loaf to soak up the sauce.