Seafilee tonnato

Sea sisefilee tonnati-kastmega. his pork dish is packed full of protein and the tonnato takes all of 2 minutes to whizz up. It’s an easy but elegant platter to make for the family – simply serve with a crusty ciabatta loaf to soak up the sauce.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30-40 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 x 350 g seasisefileed

1 värske rosmariinioks või loorberileht

sörts valget veini või kanapuljongit

Tonnato-kaste:

8 sl majoneesi

2 nõrutatud anšoovisefileed

1 sl valgeveiniäädikat

1 sidruni riivitud koor ja 1/2 sidruni mahl

158 g nõrutatud tuunikalakonservi

2 sl kappareid

1 tl (kuhjaga) Dijoni sinepit

Lisaks:

peotäis rukolat e. põld-võõrkapsast

peotäis siledalehist peterselli

parmesani juustu laaste

Serveerimiseks:

ciabatta't soovi korral

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga 180°C). 

Määri seafileed oliiviõliga kokku, siis prae ahjukindlal pannil 5-6 minutit, kuni sealiha on ümberringi kenasti pruunistunud. 

Kalla pannile sörts veini/puljongit, lisa rosmariin/loorber ja pane 20-25 minutiks ahju küpsema. Võta välja, lase 5-10 minutit puhata.

Samal ajal valmista tonnato-majonees. Pane majonees, anšoovisefileed, veiniäädikas, sidrunikoor, sidrunimahl, tuunikala, kapparid ja sinep kaussi ja surista saumikseriga ühtlaseks kastmeks. Maitseta soola-pipraga.

Laota rukola ja hakitud petersell vaagnale. Lõika seafileed viiludeks, aseta salatipadjale. Tõsta peale tonnato-kaste, kaunista parmesanilaastudega ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR