Roheline borš

Roheline borš spinatiga/hapuoblikaga (Щавель борщ) - Ukraina retsept. Maitseb eriti hästi kevadsuvel.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 l köögiviljapuljongit

2 sl oliiviõli või rapsiõli

1 hakitud sibul

1 jämedalt riivitud porgand

3 kuubikuteks lõigatud suuremat kartulit

1 kuubikuteks lõigatud väiksem rullkõrvits

1 l ehk umbes 70-100 g värsket spinatit või hapuoblikaid

3 sl sidrunimahl (kui kasutad spinatit)

4 keedetud muna

suur peotäis hakitud värsket peterselli ja/ või tilli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

hapukoort

Valmistamine

Kuumuta suures potis puljong keemiseni, lisa kuubikuteks lõigatud kartulid. Alanda kuumust ning keeda tasasel tulel 15 minutit. 

Samal ajal kuumuta praepannil õli. Lisa hakitud sibul ja jämedalt riivitud porgand ning prae tasasel tulel 10 minutit. Sega aeg-ajalt. 

Lisa praetud sibul ja porgand potti, lisa ka kuubikuteks lõigatud suvikõrvits ja hakitud spinat/hapuoblikas. Keeda tasasel tulel 5-7 minutit. Maitsesta soola-pipraga. 

Kui kasutasid spinatit, siis lisa nüüd ka sidrunimahl. Kui kasutad oblikaid, pole seda teha vaja. 

Lisa hakitud keedetud munad ja hakitud maitseroheline. 

Tõsta pott tulelt ja serveeri kohe, kõrvale paku hapukoort. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid suppi serveerida ka veganitele, siis serveeri muna (hakitud või poolitatud) ja hapukoort eraldi, ära neid supi sisse pane.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 22.05.2022 18:24

Ma olen nüüd kaks korda teinud. Mõlemal korral köögiviljapuljongiga, esimesel korral suvikõrvitsaga, teisel korral ilma. Spinatit ja hapuoblikat olen mõlemat pannud, umbes-täpselt pooleks. Väga mõnus supp jääb. Serveerin nii, et hakitud muna ning hapukoort saab igaüks ise juurde tõsta, siis saavad ka veganid söönud.

Pille
postitatud 31.03.2025 13:55

Õues peale talgupäeva maitses eriti hästi:

Virge Laas
postitatud 29.05.2025 08:39

Miks borš? See on ju spinati supp ja on tõesti maitsev!