Roheline borš

Roheline borš spinatiga/hapuoblikaga (Щавель борщ) - Ukraina retsept. Maitseb eriti hästi kevadsuvel.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,8 l kana- või köögiviljapuljongit

3 sl oliiviõli või rapsiõli

1 hakitud sibul

1 jämedalt riivitud porgand

3 kuubikuteks lõigatud suuremat kartulit

1 l hakitud värsket spinatit või hapuoblikaid

1 kuubikuteks lõigatud väiksem rullkõrvits

3 sl sidrunimahl (kui kasutad spinatit)

4 keedetud muna

1,25 dl hakitud värsket peterselli ja/ või tilli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

hapukoort

Valmistamine

Kuumuta suures potis puljong keemiseni, lisa kuubikuteks lõigatud kartulid. Alanda kuumust ning keeda tasasel tulel 15 minutit. 

Samal ajal kuumuta praepannil õli. Lisa hakitud sibul ja jämedalt riivitud porgand ning prae tasasel tulel 10 minutit. Sega aeg-ajalt. 

Lisa praetud sibul ja porgand potti, lisa ka kuubikuteks lõigatud suvikõrvits ja hakitud spinat/hapuoblikas. Keeda tasasel tulel 5-7 minutit. Maitsesta soola-pipraga. 

Kui kasutasid spinatit, siis lisa nüüd ka sidrunimahl. Kui kasutad oblikaid, pole seda teha vaja. 

Lisa hakitud keedetud munad ja hakitud maitseroheline. 

Tõsta pott tulelt ja serveeri kohe, kõrvale paku hapukoort. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 22.05.2022 18:24

Ma olen nüüd kaks korda teinud. Mõlemal korral köögiviljapuljongiga, esimesel korral suvikõrvitsaga, teisel korral ilma. Spinatit ja hapuoblikat olen mõlemat pannud, umbes-täpselt pooleks. Väga mõnus supp jääb. Serveerin nii, et hakitud muna ning hapukoort saab igaüks ise juurde tõsta, siis saavad ka veganid söönud.