1,8 l kana- või köögiviljapuljongit
1 hakitud sibul
1 jämedalt riivitud porgand
3 kuubikuteks lõigatud suuremat kartulit
1 l hakitud värsket spinatit või hapuoblikaid
1 kuubikuteks lõigatud väiksem rullkõrvits
3 sl sidrunimahl (kui kasutad spinatit)
4 keedetud muna
1,25 dl hakitud värsket peterselli ja/ või tilli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:hapukoort
Kuumuta suures potis puljong keemiseni, lisa kuubikuteks lõigatud kartulid. Alanda kuumust ning keeda tasasel tulel 15 minutit.
Samal ajal kuumuta praepannil õli. Lisa hakitud sibul ja jämedalt riivitud porgand ning prae tasasel tulel 10 minutit. Sega aeg-ajalt.
Lisa praetud sibul ja porgand potti, lisa ka kuubikuteks lõigatud suvikõrvits ja hakitud spinat/hapuoblikas. Keeda tasasel tulel 5-7 minutit. Maitsesta soola-pipraga.
Kui kasutasid spinatit, siis lisa nüüd ka sidrunimahl. Kui kasutad oblikaid, pole seda teha vaja.
Lisa hakitud keedetud munad ja hakitud maitseroheline.
Tõsta pott tulelt ja serveeri kohe, kõrvale paku hapukoort.
Retsept siit.
Ma olen nüüd kaks korda teinud. Mõlemal korral köögiviljapuljongiga, esimesel korral suvikõrvitsaga, teisel korral ilma. Spinatit ja hapuoblikat olen mõlemat pannud, umbes-täpselt pooleks. Väga mõnus supp jääb. Serveerin nii, et hakitud muna ning hapukoort saab igaüks ise juurde tõsta, siis saavad ka veganid söönud.
Roheline borš
Roheline borš spinatiga/hapuoblikaga (Щавель борщ) - Ukraina retsept. Maitseb eriti hästi kevadsuvel.