Ina Garten kalkunilasanje

Armastatud USA koka & toidukirjutaja Ina Garteni retsept.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 hakitud suurem sibul

2 hakitud küüslauguküünt

700 g itaaliapärast kalkunilihast toorvorsti (sweet Italian turkey sausage; eemalda kestad)

800 g konservitud purustatud tomateid

170 g kontsentreeritud tomatipastat

4 sl hakitud siledalehist peterselli

1,2 dl hakitud värsket basiilikut

soola ja musta pipart

225 g lasanjeplaate

425 g ricotta vadakukohupiima

100 g kreemjat kitsejuustu

3 dl riivitud parmesani juustu

1 suur muna

450 g värsket Mozzarella juustu

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C.

Kuumuta õli suurel praepannil. Lisa hakitud sibul ja prae 5 minutit keskmisel tulel, kuni sibul pehmeneb.

Lisa hakitud küüslauk ja prae minut aega. 

Lisa toorvorstide sisu ja prae segades 8-10 minutit, spaatliga segades, kuni hakklihamass enam roosa ei ole. 

Lisa pannile purustatud tomatid, tomatipasta, 2 sl peterselli, basiilik, u 1 tl soola ja 0,5 tl pipart. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase tasasel tulel podiseda umbes 15-20 minutit. 

Samal ajal kalla suurde kaussi kuum kraanivesi. Lisa lasanjeplaadid ja lase vees 20 minutit pehmeneda. Nõruta. 

Sega keskmisega suurusega kausis ricotta, kitsejuust, 2,5 dl parmesani, muna, 2 sl peterselli. Lisa u 0,25 tl soola ja 0,25 tl pipart. 

Pane 1/3 kastmest lasanjevormi, määri põhjale laiali. Siis pane pooled lasanjeplaadid, pool mozzarellaviiludest, pool ricottasegust ja siis pool ülejäänud tomatikastmest. 

Siis jälle lasanjeplaadid, mozzarella, ricotta-segu ja peale ülejäänud kaste. Puista peale 4 sl parmesani. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni kaste kenasti podiseb. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR