Paella aedubade ja artišokiga

Paella de la Huerta

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 dl oliiviõli

1 tk peenestatud sibulat

2 tk küünt peenestatud küüslauku

1.5 dl (külmutatud) herneid

2 dl (külmutatud) aedube

2 dl nõrutatud konservitud artišokki

2 dl riisi

4 dl vett

0.5 tl safranit

400 g purustatud tomatit

1 tl kuivatatud punet

1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

2 sl hakitud värsket basiilikut

sojakastet

musta pipart

0.5 tk sidrunit

Valmistamine

Kuumuta õli suures potis, lisa sibul ja küüslauk, kuumuta 5 minutit.
Lisa juurviljad, sega hästi ja kuumuta nõrgal tulel veel 5 minutit.
Aja vesi eraldi nõus keema. Lisa kuiv riis juurviljale, sega ja hauta õlis 3-4 minutit, kuni riis muutub klaasjaks. Ära pruunista!
Nüüd lisa keev vesi koos tomatite ja ürtidega.
(Kui soovid ilusat kollast riisi, sega enne kuuma vette safrani.)
Kuumuta kõik keemiseni ja hauta kaaneta potis aeg-ajalt segades 35-45 minutit, vajadusel lisa vahepeal vett.
Vahetult enne valmimist maitsesta sojakastme, pipra ja sidrunimahlaga.

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht (8.6.2001, Paella de la Huerta)
LISA KOMMENTAAR