340 g kuningservikuid (rebi ribadeks)
250 g sibulat (1 suur/2 väiksemat)
1 sl suhkrut
4 muna
praadimiseks avokaadoõli või muud õli
Kaste:60 ml e. 4 sl mirinit ehk magusat riisiveini
60 ml e. 4 sl riisiviina e. saket
45 ml e. 3 sl (Tamari) sojakastet
Serveerimiseks:aurutatud Jaapani riisi või muud riisi
hakitud talisibulat või rohelist sibulat
Sega kastme ained omavahel, pane ootele.
Rebi kuningservikud umbes 8 mm laiusteks ribadeks. Koori sibul, lõika õhukesteks viiludeks.
Kuumuta praepann keskmiselt tugeval kuumusel. Nirista pannile õli ja tõsta sinna jaokaupa seeni (2-3 jaos, et panni mitte üle koormata) ning prae seeni, kuni need on servadest kuldpruunid. Soola pole vaja panna, sest kaste on niigi soolane! Siis tõsta seened kõrvale.
Nirista pannile veel õli ning lisa sibulad. Prae klaasjaks, siis lisa suhkur ja prae veel 3-5 minutit, kuni sibulad on kenasti kuldsed. Pane seened uuesti pannile.
Kalla kaste pannile, alanda kuumust ja lase 3-5 minutit podiseda.
Vispelda munad väikeses kausis, siis nirista kuumale seene-sibulasegule. Kata pann kaanega ja "küpseta" madalapoolsel tulel, kuni muna on hüübinud, aga mitte veel liiast.
Jaota riis kaussidesse, tõsta peale seene-muna-sibulasegu. Garneeri shichimi togarashi maitseainesegu ning hakitud rohelise sibulaga.
Retsept siit.
Gyūdon kuningservikutega
Gyūdon on Jaapani köögist pärit "riisikauss", mida serveeritakse kergelt magusas kastmes hautatud veiseliha ja sibulatega. Siin on vegetaarne versioon, kus veiseliha asemel kasutatakse lihakaid kuningservikuid.