Böff à la tatar

Böff à la tatar Poola moodi ehk 'befsztyk tatarski'. Böff à la tatar'i valmistamiseks on kindlasti vaja hästi värsket veiselihafileed - kauplusest ostetud hakkliha asemel tuleb ise heast värskest lihatükist hakkida.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300-450 g hästi värsket kvaliteetset veiseliha fileed

1-2 tl sinepit

1 sl oliiviõli

1 tl Maggi vürtsikastet (analoogne Worcesteri kastmele)

0,5 tl soola

0,25 tl musta pipart

Serveerimiseks:

4 toorest värsket munakollast (S) või vutimuna

4 tl (kuhjaga) hakitud sibulat

4 tl hakitud (tilliga) marineeritud kurki

hakitud värsket murulauku

jääkülma viina

rukkileiba

Valmistamine

Peenesta lihafilee, lisa ülejäänud ained. Sega ühtlaseks.

Jaota hakkmass 4 ümmarguseks pätsiks, aseta taldrikule ja suru kergelt lamedaks. Kata taldrik toidukilega ja pane vähemalt 30 minutiks külmkappi.

Serveerimisel suru iga pätsi keskele lohk ja aseta sinna toores värske munakollane.

Iga pätsi kõrvale tõsta 1 kuhjaga teelusikatäis peenestatud sibulat ja teine teelusikatäis peenestatud tillikurki või muud marineeritud kurki.

Puista munakollasetele hakitud murulauku ja serveeri kohe.

Juurde rukkileiba ja jääkülma viina.

Loe veel:

Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 20.02.2025 10:17

Väga tore böff, kasutasin vutimuna ja see Maggi kaste hakkas ka mulle meeldima.