300-450 g hästi värsket kvaliteetset veiseliha fileed
1-2 tl sinepit
1 sl oliiviõli
1 tl Maggi vürtsikastet (analoogne Worcesteri kastmele)
0,5 tl soola
0,25 tl musta pipart
Serveerimiseks:4 toorest värsket munakollast (S) või vutimuna
4 tl (kuhjaga) hakitud sibulat
4 tl hakitud (tilliga) marineeritud kurki
hakitud värsket murulauku
jääkülma viina
Peenesta lihafilee, lisa ülejäänud ained. Sega ühtlaseks.
Jaota hakkmass 4 ümmarguseks pätsiks, aseta taldrikule ja suru kergelt lamedaks. Kata taldrik toidukilega ja pane vähemalt 30 minutiks külmkappi.
Serveerimisel suru iga pätsi keskele lohk ja aseta sinna toores värske munakollane.
Iga pätsi kõrvale tõsta 1 kuhjaga teelusikatäis peenestatud sibulat ja teine teelusikatäis peenestatud tillikurki või muud marineeritud kurki.
Puista munakollasetele hakitud murulauku ja serveeri kohe.
Juurde rukkileiba ja jääkülma viina.
Pildi tegi Ilse Metsamaa.
Böff à la tatar
Böff à la tatar Poola moodi ehk 'befsztyk tatarski'. Böff à la tatar'i valmistamiseks on kindlasti vaja hästi värsket veiselihafileed - kauplusest ostetud hakkliha asemel tuleb ise heast värskest lihatükist hakkida.