Käsespätzle

Tõeline Austria "comfort food" jahedateks talveõhtuteks. Algselt on Käsespätzle pärit Saksamaalt, täpsemalt Švaabimaa piirkonnast Baieri kandis, aga see on populaarne ka naaberriikides.
Austrias serveeritakse seda nii põhiroa kui lisandina ning see on populaarne roog suusakuurortides.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

500 g nisujahu (Tüüp 480)

6 muna

125 ml piima

soola ja musta pipart

riivitud muskaatpähklit

1 sl võid

1 ratasteks lõigatud sibul

350 g Bergkäse juustu

150 g riivitud Rässkäse/Räßkäse või Emmenthali juustu

Valmistamine

Sega jahu, munad ja piim puulusikaga ühtlaseks (ei pea olema täitsa sile). Kui tainas on liiga kuiv, lisa veel veidi vett. Siis maitsesta soola, pipra ja muskaadiga, sega hoolega ja lase 10 minutit seista.

Vahepeal koori sibul, lõika õhukesteks viiludeks ja prae need pannil võis kuldseks. 

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Võta spetsiaalne spätzle-sõel (Spätzlesieb) ja suru tainas sellest läbi, nii et klimbikesed kukuvad soolasesse vette. Keeda, kuni need pinnale kerkivad, siis korja kurnlusikaga veest välja ja pane kaussi (võid lisada ka veidi pastakeeduvett). 

Seejärel sega KOHE juurde riivitud juustud, nii et need sulaksid kuumade spätzle-klimpide hulka. 

Jaota taldrikutesse, kata praetud sibularatastega. Serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.03.2022 13:16

Sõime seda Austrias suusapuhkuse ajal ja lapsed nõuavad, et teeksin kodus ka. Peab vaatama, kas mõni suurem sõel sobib nende klimbikeste tegemiseks kodus :)