Tiroler Gröstl

Traditsiooniline Austria panniroog - praetud kartulid "härjasilmaga". Algselt oli see esmaspäevane "ülejäägitoit" - ehk roa valmistamiseks kulusid ära pühapäevase lõunaprae ülejäägid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g kartuleid

2 sl õli või ghee'd

1 sibul

250 g küpsetatud veiseliha või sealiha

1 sl hakitud peterselli

majoraani e. vorstirohtu

jahvatatud köömneid

võid

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

4 muna

Valmistamine

Keeda kartulid, koori ja lase jahtuda, siis lõika viiludeks. Haki sibul peeneks. Lõika veiseliha peenikesteks ribadeks. 

Kuumuta suurel praepannil õli, lisa sibul ja prae kuldseks. 

Siis lisa kartulid, maitsesta soola, pipra, köömne ja majoraaniga. Prae aeg-ajalt segades, kuni kartulid on kuldpruunid ja krõbedad. 

Lisa veiseliharibad. 

Eraldi pannil kuumuta või ning prae selles munad ühelt poolt. 

Serveerimiseks jaota Gröstl-kartulisegu taldrikutesse, igale portsule tõsta ka "härjasilm". 

Loe veel:

Retsept siit. Pilt on tehtud 2022. a märtsis Austrias. 

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 25.03.2024 08:15

Väga hea hommikusöök ja on ikka menüüs kui praejääke leidub.

Pille
postitatud 26.03.2024 19:47

1. märtsil 2022 Tiroolides tehtud pilt :)