2,5 dl vett
125 g võid
1 tl suhkrut
0,5 tl soola
150 g nisujahu
4 suurt muna
Kohupiimakreem:500 g kohupiima
200 g suhkruga kondenspiima
1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
100 g suhkrut
2 sl võid
Peale:tuhksuhkrut soovi korral
Valmista keedutainas selle retsepti järgi. Pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 20 piklikku või südamekujulist tuuletaskupõhja. Küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni koogikesed on kenasti kerkinud ja kuldseks küpsenud.
Hõõru kohupiim lusikaga ühtlaseks, sega ülejäänud ainetega ja vahusta kergelt.
Jahtunult lõika tuuletaskud pooleks ja täida kohupiimakreemiga või kasuta täitmiseks pritskotti. Peale puista tuhksuhkrut.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
IMEHEAD LIHTSALT
Hästi maitsvad.Meespere lemmikud!
Peale esmast ebaõnnestumist suutsin teha täiesti head tuuletaskud, vb järgmisel korral saan juba väga häid tuuletaskuid süüa ;)
Mina sain kohe hakkama
Nii head ja tegelikult ka lihtne teha, mistõttu tekkis nii endal kui ka härral küsimus, miks neid ometi tihedamini ei tehta :)
Kui kaua säilivad enne täitmist? Kaua ette voib küpsetada enne söömist?
Neid panna ka sügakülma . Hiljem võtta välja,lasta sulada ja siis täita ????
Proovisin ka seda retsepti täpseid koguseid järgides, kuid tainas tuli vedel.
Mul sama. Ja olen varem ka teinud mingi muu retsepti järgi ja on äga hästi välja tulnud..
Meie pere iga-aastased vastlakukliasendajad! Minule endale meeldivad nad eriti veel soojalt ja ilma täidiseta ;)
Retseptijärgi täidis tuli vedel, ei saanud sellega tuuletaskuid täitä.
No nii vedel tainas jääb 4 munaga. 2 muna paras!
Kerkisid ilusti, aga kui ahjust välja võtsin, sain plaaditäie lapikuid pannkooke.
Sama!
Liiga liiga vedel.
Tuuletaskud
Kohupiimataskud, tuuletaskud - heal lapsel mitu nime. Maitsvad Eesti köögist pärit keedutainaküpsetised.