Keeda musta riisi soolaga maitsestatud vees u 40 minutit (täpne keetmisaeg on kirjas pakendil). Kurna, siis sega suhkru ja äädikaga ja lase jahtuda.
Lõika lõhefilee ja kurk väikesteks kuubikuteks. Koori avokaado, eemalda kivi ja lõika avokaadi viljaliha kuubikuteks. Rebi norileht peenikesteks ribadeks.
Vasaabimajoneesi jaoks sega majonees, vasaabipasta ja sool.
Jaota must riis sügavate portsjonkausside põhja. Tõsta portsjonitena peale hakitud kurk, lõhefilee, avokaado, kalamari ja sushi-ingver. Puista peale peenikesteks ribadeks lõigatud norileht, seesamiseemned ja salatkress.
Serveeri vasaabimajoneesi ja sojakastmega.
Nipid ja soovitused:
Algretseptis kasutati musta merivarblasemarja (lumpfish roe, svart stenbitsrom)
Poke musta riisiga
Populaarne "riisikauss" jääb eriti äge, kui see teha musta riisiga.