Poke musta riisiga

Populaarne "riisikauss" jääb eriti äge, kui see teha musta riisiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Riis:

5 dl vett

2,5 dl musta riisi

0,5 tl soola

1 sl suhkrut

1 sl riisiäädikat

Vasaabimajonees:

1 dl majoneesi

1 tl vasaabipastat

maitseks soola

Lisaks:

300 g värsket lõhefileed

10 cm jupp kurki

1 küps avokaado

80 g purk musta kalamarja (nt merivarblase mari)

1 dl marineeritud ingverit e. sushi-ingverit

2 sl röstitud seesamiseemneid

väike karbitäis värsket salatkressi

Serveerimiseks:

jaapani sojakastet

Valmistamine

Keeda musta riisi soolaga maitsestatud vees u 40 minutit (täpne keetmisaeg on kirjas pakendil). Kurna, siis sega suhkru ja äädikaga ja lase jahtuda. 

Lõika lõhefilee ja kurk väikesteks kuubikuteks. Koori avokaado, eemalda kivi ja lõika avokaadi viljaliha kuubikuteks. Rebi norileht peenikesteks ribadeks. 

Vasaabimajoneesi jaoks sega majonees, vasaabipasta ja sool.

Jaota must riis sügavate portsjonkausside põhja. Tõsta portsjonitena peale hakitud kurk, lõhefilee, avokaado, kalamari ja sushi-ingver. Puista peale peenikesteks ribadeks lõigatud norileht, seesamiseemned ja salatkress.

Serveeri vasaabimajoneesi ja sojakastmega. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis kasutati musta merivarblasemarja (lumpfish roe, svart stenbitsrom)

Loe veel:

Allikas: Allt om Mat

LISA KOMMENTAAR