Rohelise tomati tšatni

Briti kokandusguru Delia Smithi retsept.

Kogus
8 x 350 ml purki
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1,15 kg rohelisi tomateid

900 g sibulat

450 g seemneteta rosinaid

1,15 kg õuna (cooking apples)

6 suurt küüslauguküünt

0,5 sl Cayenne'i pipart

0,5 sl soola

4 tl e. 20 ml ingveripulbrit

625 g pehmet pruuni suhkrut (tume muscovado) või demerara suhkrut

25 g marineerimissegu (pickling spice)

1,75 l linnaseäädikat

Valmistamine

Pese tomatid, lõika neljaks. Koori sibulad, lõika neljaks. Lõika õunad neljaks, eemalda südamikud.

Peenesta/haki tomatid köögikombainis, pane potti. Siis peenesta sibulad, pane potti. Lisa rosinad potti. Peenesta õunad ja pane potti. 

Lisa purustatud küüslauguküüned, Cayenne, sool, ingver ja suhkur. Sega kõik hoolega. 

Siis riputa poti servale pickling spice, mis on pandud väikese marlikotikese või kahekordsest marlist kompsukese sisse, nii et see ulatuks tšatnisegu sisse. 

Kalla potti linnaseäädikas ja kuumuta kõik aeglaselt keemiseni. Alanda kuumust ning lase sel kõigel ilma kaaneta potis tasakesi podiseda 3,5 tundi. Sega aeg-ajalt, eriti lõpu poole, et segu põhja ei kõrbeks. 

Tšatni on valmis, kui äädikas on imendunud, tšatni on pehme ja paksenenud ja lusikaga tõmmates vagu sisse jääb. Ära üle keeda, sest jahtudes tšatni pakseneb! 

Pane kuumadesse steriliseeritud purkidesse, täites purgid peaaegu ääreni. Kaaneta ja hoia jahedas. 

Mis on pickling spice?

See on vürtsisegu, kus on musta terapipart, sinepiseemneid, koriandriseemneid, tilliseemneid, vürtspipart, tšillihelbeid ja loorberit.

Loe veel:

Delia Smithi retsept (Green tomato chutney)

LISA KOMMENTAAR