Jambalaya - riis vorsti, krevettide ja kanaga

Tüüpiline Cajuni retsept Orleansist.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl õli

450 g viilutatud Krakovi p/s rõngasvorsti

2.5 dl hakitud sibulat

2.5 dl hakitud rohelist paprikat

2.5 dl hakitud varssellerit

2.5 dl hakitud talisibulat

2 peenestatud küüslauguküünt

400 g konservitud purustatud tomateid

3.75 dl kanapuljongit või vett

1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

0.25 tl Cayenne'i pipart

0.5 tl peenestatud musta pipart

1 tl soola

2.5 dl pikateralist riisi

1.5 sl Worcesteri kastet

450 g kooritud krevette

450 g peenestatud keedetud või grillitud kanafileed

Valmistamine

Kuumuta suures ahjupotis õli, pruunista selles kergelt viilutatud suitsuvorst. Tõsta vorst potist välja. Hauta potis sibul, seller, roheline sibul, roheline paprika ja küüslauk pehmeks.

Lisa tomatid, tüümian, punane paprika, pipar ja sool. Hauta 5 minutit.

Sega juurde riis.

Sega puljong, Worcestershire kaste ja tomatikonservivedelik. Vala segu (kokku umbes 6dl) potti, kuumuta keemiseni ja alanda kuumust tasase podinani.

Lisa kanatükid, suitsuvorst ja toored kooritud krevetid.

Hauta ilma kaaneta potis tasasel tulel aeg-ajalt segades 30-45 minutit, kuni riis on pehme.

Nipid ja soovitused:

  • Vorst peaks olema pigem selline suitsuviineri-laadne vorst kui salami, ilmselt sobiks hästi meie Krakovi vorst. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR