4 sl õli
450 g viilutatud Krakovi p/s rõngasvorsti
2.5 dl hakitud sibulat
2.5 dl hakitud rohelist paprikat
2.5 dl hakitud varssellerit
2.5 dl hakitud talisibulat
2 peenestatud küüslauguküünt
400 g konservitud purustatud tomateid
3.75 dl kanapuljongit või vett
1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
0.25 tl Cayenne'i pipart
0.5 tl peenestatud musta pipart
1 tl soola
2.5 dl pikateralist riisi
1.5 sl Worcesteri kastet
450 g kooritud krevette
450 g peenestatud keedetud või grillitud kanafileed
Kuumuta suures ahjupotis õli, pruunista selles kergelt viilutatud suitsuvorst. Tõsta vorst potist välja. Hauta potis sibul, seller, roheline sibul, roheline paprika ja küüslauk pehmeks.
Lisa tomatid, tüümian, punane paprika, pipar ja sool. Hauta 5 minutit.
Sega juurde riis.
Sega puljong, Worcestershire kaste ja tomatikonservivedelik. Vala segu (kokku umbes 6dl) potti, kuumuta keemiseni ja alanda kuumust tasase podinani.
Lisa kanatükid, suitsuvorst ja toored kooritud krevetid.
Hauta ilma kaaneta potis tasasel tulel aeg-ajalt segades 30-45 minutit, kuni riis on pehme.
Jambalaya - riis vorsti, krevettide ja kanaga
Tüüpiline Cajuni retsept Orleansist.