0,5 väikest punast või rohelist tšillikauna
2 sl kalakastet
2 sl laimimahla
1 sl suhkrut
170 g peenikesi riisinuudleid (vermišelli)
1,25 cm jupp ingverijuurt
0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit
3 sl mahedamaitselist õli
375 g valge kala fileed - nt
turska või angersäga või tilaapiat
soola ja musta pipart
1 korralik punt tilli
4 sl röstitud koorimata maapähkleid (arahhis)
Soovi korral:vietnami kirbutatart või koriandrit või münti
Sega peenelt hakitud tšilli, kalakaste, laimimahl, suhkur, 1 riivitud küüslauguküüs ja 4 sl külma vett väikeses kausis,, kuni suhkur on sulanud. Tõsta saadud nuoc cham kaste ootele.
Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele. Loputa külma veega, nõruta.
Sega peenelt riivitud ingver, kuivatatud kollajuur e. kurkum, 2 sl õli ja 1 riivitud küüslauguküüs keskmise suurusega kausis.
Lõika kalafileed umbes 5 cm tükkideks, pane ingveri-kurkumi-küüslaugusegu hulka. Maitsesta soola-pipraga ja sega kenasti läbi.
Kuumuta ülejäänud õli (1 sl) keskmise suurusega mittenakkuval pannil keskmiselt tuleval kuumusel. Lisa kalatükid ja prae umbes 4-5 minutit, kalatükke aeg-ajalt pöörates, kuni need on kuldpruunid ja küpsed.
Lõika talisibula roheline osa 5 cm juppudeks, valge osa lõika pikkupidi õhukesteks viiludeks. Haki till jämedalt.
Lisa till ja talisibula roheline osa pannile kala hulka, sega kergelt läbi ja kuumuta u 30 sekundit. Tõsta pann tulelt.
Jaota nuudlid, praetud kala ja röstitud maapähklid kaussidesse. Puista peale talisibila valge osa.
Serveeri koos nuoc cham dipikastmega.
Retsept siit.
Vietnami kurkumikala tilliga
Serveeri seda Hanoist pärit rooga riisinuudlitega. Siin siiski veidi mugandatud ja lihtsustatud kujul.
Heal lapsel mitu nime - roog on tuntud ka kui Chả Cá Thăng Long. Chả Cá Lã Vọng, Chả Cá Hà Nội, Chả Cá.