Tõlkjapirukas

Harilik tõlkjas ehk rakvere raibe sobib hästi quiche-tüüpi piruka sisse!

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300-400 g soolast muretainast

Kate:

15 noort rakvere raibet

0,5 punast sibulat

mõned viilutatud oliivid

2 tomatit

2 dl 10% hapukoort

1 suur või 2 väikest muna

riivitud juustu

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Suru muretainas lahtikäiva pirukavormi põhjale ja seintele. Eelküpseta 200-kraadise ahju alumisel siinil 10 minutit. 

Loputa harilik tõlkjas e. rakvere raibe ning blanšeeri ehk kupata. Siis loputa külma vee all ning suru kuivaks. Lõika punane sibul poolratasteks. Viiluta tomatid. 

Klopi muna ja rõõsk koor omavahel, siis sega juurde suurem osa riivjuustust. Maitsesta soola, pipra ja hakitud peterselliga. 

Laota tõlkjas, oliivid ja sibul eelküpsetatud pirukapõhjale. Kalla peale muna-juustu-kooresegu, kata tomativiiludega. Puista peale veidi riivitud juustu. 

Küpseta 210-kraadises ahjus 25-30 minutit. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR