Hakkliha-maksakotletid

Neid kotlette võib teha maksamaitsega harjutamise mõttes ka neile, kes muidu maksa väga ei armasta :) Mina olen neid ahjus küpsetanud, aga võib ka traditsiooniliselt pannil praadida. Hakkliha-maksakotletid on väga populaarsed Soomes - ka see retsept on mugandatud Soome ajakirjandusest.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 dl riivsaia

1 dl 10% rõõska koort

400 g hakkliha

300 g kelmetest puhastatud vasika- või seamaksa

1 hakitud sibul

1 muna

2 sl lihapuljongikontsentraati (nn fondi)

1 tl purustatud musta pipart või piprasegu

Valmistamine

Sega kausis riivsai ja rõõsk koor. Sega juurde hakkliha ja hakitud maks*, seejärel muna, peenelt hakitud või riivitud sibul ja maitseained.

Vormi sobiva suurusega kotlettideks ning prae kas pannil võis või küpseta ahjus kuldpruuniks.

* Maksa võib kas väga peeneks hakkida või läbi hakkmasina ajada.

LISA KOMMENTAAR