400 g purk konservitud purustatud tomateid
2 sl rose harissa pastat
2 tl suhkrut
Marineeritud sibulad:1 sibul
2 tl valge veini äädikat
20 g peenelt hakitud siledalehist peterselli
Jogurtikaste:150 g maitsestamata jogurtit
1 kuhjaga tl kuivatatud münti
soola ja musta pipart
Seenesegu:500 g värskeid austerservikuid
2 tl küüslauguga oliiviõli
2 tl paprikapulbrit
2 kuhjaga tl jahvatatud koriandriseemneid
2 tl sellerisoola
3 tl kuivatatud küüslaugu graanuleid
0,25 tl jahvatatud musta pipart
Serveerimiseks:4 valgest jahust pita leiba
Lisaks:0,25 väikest valget peakapsast õhukeste ribadena
2 viilutatud tomatit
3-4 viilutatud marineeritud tšillikauna soovi korral
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Tšillikastme jaoks pane purustatud tomatid, rose harissa, suhkur ja sorts sidrunimahla väikesesse potti ja kuumuta keskmisel tulel keemiseni. Lase 10 minutit tasasel tulel podiseda, kuni kaste on kokku keenud ja paksenenud. Tõsta tulelt ja lase jahtuda. (Soovi korral võid kastme sauseguriga püreestada, aga see pole vajalik).
Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks ratasteks. Sega kausis koos veiniäädika ja hakitud peterselliga ja tõsta kõrvale.
Jogurtikastme jaoks sega jogurt kuivatatud mündiga, maitsesta soola-pipraga.
Soojenda pita-taskuid ahjus 5 minutit.
Lõika austerservikud pikkupidi peenikesteks viiludeks. Kuumuta praepann tugeval tulel, lisa seened ja kuivprae neid 2 minutit, seeni 1-2 korda segades.
Lisa küüslauguõli, paprika, koriander, sellerisool, küüslaugugraanulid ja must pipar. Sega läbi, siis lisa 2-3 sl vett ja kuumuta seeni minut aega. Tõsta pann tulelt.
Lõika soojade pita-saiade sisse tasku. Pane iga pita-tasku sisse veidi kapsast, paar tomativiilu ja marineeritud sibulat. Siis jaota seenesegu pitadesse, lisa veel kapsast ja tomatit. Siis nirista peale tšillikastet ja jogurtikastet ning soovi korral garneeri marineeritud tšilliga.
Retsept siit.
Seene döner
Sabrina Ghayour'i retsept.