Karrisalat

See taani- ja rootsipärane karrisalat sobib imehästi heeringa juurde.

Kogus
6 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 keedetud muna

1 dl majoneesi

0,5-1 dl crème fraîche'i või hapukoort

2 tl Madras karripulbrit

1 tl kollajuurt ehk kurkumit soovi korral

1 väiksem õun (u 75 g) väikeste kuubikutena

1 peenelt hakitud punane sibul (u 75 g) või 2 sl hakitud murulauku

2 sl hakitud kappareid

2 sl hakitud kornišone

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori munad, haki väikesteks tükkideks. 

Sega hapukoor, majonees, karri, sool ja pipar omavahel. Sega juurde ülejäänud ained.

Serveeri kohe või lase jahedas kinnises nõus maitsestuda.

Karrisalat sobib hästi rukkileiva, marineeritud heeringa, punasibula, kapparite ja salatkressiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Karrisalat ise on vegetaarne ja sobib ka taimetoitlastele. 
  • Serveeri heeringaga rukkileiva peal või lihtsalt rukkileiva peal ilma heeringata. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR