2 sl ghee'd e. selitatud võid või oliiviõli
1 hakitud suur sibul
1 sl kooritud ja peenelt hakitud ingverijuurt
3 hakitud küüslauguküünt
2 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl paprikapulbrit
näpuotsaga Cayenne'i pipart
1 tl soola
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
900 g lillkapsast ampsusuuruste tükkidena
450 g porgandeid 1 cm kuubikutena
400 g konservitud purustatud tomateid
250 ml köögiviljapuljongit
250 ml rohelisi herneid
250 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort või kookospiima
värsket koriandrit
Serveerimiseks:Kuumuta suurel kõrge äärega praepannil keskmisel kuumusel õli/ghee. Lisa sibul, ingver ja küüslauk ning sega läbi. Siis lisa garam masala, koriander, paprika, cayenne ja sool. Kuumuta aeg-ajalt segades umbes 10 minutit või kuni sibul on pehme.
Lisa tomatipasta, sega ja kuumuta minut aega.
Lisa lillkapsaõisikud ja porganditükid, sega korralikult läbi. Lisa purustatud tomatid ja puljong, sega. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pann kaanega ja lase 20-25 minutit podiseda, kuni köögiviljad on parajalt pehmed.
Sega juurde herned ja rõõsk koor/kookospiim. Lase 10-15 minutit podiseda, kuni hautis pakseneb.
Kaunista koriandriga ja serveeri basmatiriisiga.
Retsept mugandatud siit.
Köögivilja tikka masala