Köögivilja tikka masala

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl ghee'd e. selitatud võid või oliiviõli

1 hakitud suur sibul

1 sl kooritud ja peenelt hakitud ingverijuurt

3 hakitud küüslauguküünt

2 sl garam masala vürtsisegu

2 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl paprikapulbrit

näpuotsaga Cayenne'i pipart

1 tl soola

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

900 g lillkapsast ampsusuuruste tükkidena

450 g porgandeid 1 cm kuubikutena

400 g konservitud purustatud tomateid

250 ml köögiviljapuljongit

250 ml rohelisi herneid

250 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort või kookospiima

värsket koriandrit

Serveerimiseks:

basmatiriisi või muud riisi

Valmistamine

Kuumuta suurel kõrge äärega praepannil keskmisel kuumusel õli/ghee. Lisa sibul, ingver ja küüslauk ning sega läbi. Siis lisa garam masala, koriander, paprika, cayenne ja sool. Kuumuta aeg-ajalt segades umbes 10 minutit või kuni sibul on pehme. 

Lisa tomatipasta, sega ja kuumuta minut aega.

Lisa lillkapsaõisikud ja porganditükid, sega korralikult läbi. Lisa purustatud tomatid ja puljong, sega. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pann kaanega ja lase 20-25 minutit podiseda, kuni köögiviljad on parajalt pehmed. 

Sega juurde herned ja rõõsk koor/kookospiim. Lase 10-15 minutit podiseda, kuni hautis pakseneb.

Kaunista koriandriga ja serveeri basmatiriisiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta kookospiima ja mitte rõõska koort. 
  • Kui rooga üle jääb, võid selle kinnises karbis kuni 4 päevaks külmkappi.
  • Roog säilib kuni 3 kuud sügavkülmas. 

Retsept mugandatud siit

LISA KOMMENTAAR