Kalafondüü

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g tursafileed

300 g lõhefileed

Fondüüleem:

2 dl kanget kalapuljongit

2 dl kuiva valget veini

Kaste 1:

1 dl hapukoort

1 munakollane

1 küüslauguküüs

Kaste 2:

1 dl mahlast kodujuustu

1 sl uhmris tambitud roseepipart

Lisaks:

keedetud riisi

keedetud aedvilju - nt

herneid ja/ või maisi

viilutatud kurki

Valmistamine

Lõika kala 1,5 cm x 1,5 cm tükkideks, aseta taldrikule ootele. 

Sega valmis kastmed. 

Keeda riis, sega herneste ja maisiga. Lõika kurk viiludeks või kangideks. 

Kuumuta kalapuljong ja kuiv vein ja hoia fondüüanumas soojas. 

Pista kalatükid fondüükahvli abil kuuma leeme sisse ja küpseta 3-4 minutit. Ära küpseta liiga mitut kalatükki korraga.

Serveeri valmis kanatükke riisi ja lisanditega. 

Taani retsept (Arla Mejerierna)

LISA KOMMENTAAR