300 g tursafileed
300 g lõhefileed
2 dl kanget kalapuljongit
2 dl kuiva valget veini
1 dl hapukoort
1 munakollane
1 küüslauguküüs
1 dl mahlast kodujuustu
1 sl uhmris tambitud roseepipart
keedetud riisi
keedetud aedvilju - nt
herneid ja/ või maisi
viilutatud kurki
Lõika kala 1,5 cm x 1,5 cm tükkideks, aseta taldrikule ootele.
Sega valmis kastmed.
Keeda riis, sega herneste ja maisiga. Lõika kurk viiludeks või kangideks.
Kuumuta kalapuljong ja kuiv vein ja hoia fondüüanumas soojas.
Pista kalatükid fondüükahvli abil kuuma leeme sisse ja küpseta 3-4 minutit. Ära küpseta liiga mitut kalatükki korraga.
Serveeri valmis kanatükke riisi ja lisanditega.
Taani retsept (Arla Mejerierna)
Kalafondüü