Eemalda tšillilt seemned, lõika tšilli viiludeks. Koori küüslauk, viiluta. Koori ingver, viiluta. Koori ja viiluta šalotid.
Pane tšillid, küüslauk, ingver, šalotid ja tomatid köögikombaini ning töötle veidi tükiliseks pastaks.
Kuumuta praepannil õli keskmisel kuumusel, lisa tomatipasta ja kuumuta segades 10-15 minutit. Sambali värv peaks tumenema, see peaks muutuma aromaatseks ja paksenema.
Maitsesta tamarindipasta, suhkru, soola ja pipraga. Lase jahtuda.
Nipid ja soovitused:
Sambal säilib kinnises nõus külmkapis kuni nädal aega või kuni 3 kuud sügavkülmas. Kalla kastme pinnale õhuke kiht õli, siis see ei oksüdeeru.
Tomatisambal
Sambal on populaarne lisand Indoneesias, mis on pea alati laual.