Tomatisambal

Sambal on populaarne lisand Indoneesias, mis on pea alati laual.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

20 pikka punast tšillikauna

2 küüslauguküünt

4 cm jupp ingverijuurt

2 banaanšalotti või 4 Tai šalotti

170 g hästi maitsvaid kirsstomateid

1 tl tamarindipastat

0,5 tl palmisuhkrut või pruuni suhkrut

soola ja musta pipart

praadimiseks päevalilleõli või kookosõli

Valmistamine

Eemalda tšillilt seemned, lõika tšilli viiludeks. Koori küüslauk, viiluta. Koori ingver, viiluta. Koori ja viiluta šalotid.  

Pane tšillid, küüslauk, ingver, šalotid ja tomatid köögikombaini ning töötle veidi tükiliseks pastaks. 

Kuumuta praepannil õli keskmisel kuumusel, lisa tomatipasta ja kuumuta segades 10-15 minutit. Sambali värv peaks tumenema, see peaks muutuma aromaatseks ja paksenema. 

Maitsesta tamarindipasta, suhkru, soola ja pipraga. Lase jahtuda.

Nipid ja soovitused:

  • Sambal säilib kinnises nõus külmkapis kuni nädal aega või kuni 3 kuud sügavkülmas. Kalla kastme pinnale õhuke kiht õli, siis see ei oksüdeeru. 

Loe veel:

Retsept on  mugandatud Lara Lee raamatust "Coconut & Sambal" (2020)

LISA KOMMENTAAR