Musta oa burger praejuustuga

Taimse oakotletiga burgerid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Oakotletid:

400 g purk konservitud musti ube

1 hakitud sibul

2 küüslauguküünt

3 sl täistera-kaerajahu või riivsaia

1 tl paprikapulbrit

hakitud värsket koriandrit või peterselli

soola ja musta pipart

Praadimiseks:

oliiviõli või muud õli

Lisaks:

4 väikest burgerikuklit või ciabatta-kuklit

määrimiseks majoneesi või maitsestatud toorjuustu

beebispinatit või lehtsalatit

140 g halloumi juustu või Kalamatsi Meierei praejuustu

4 viilu (liha)tomatit

Valmistamine

Valmista esmalt oakotletid. Kurna oad, pane kaussi ja tambi pudrunuiaga või suru kahvliga katki. Lisa ülejäänud ained. Vormi segust neli ühesuurust kotletti. Prae need pannil keskmisel kuumusel õlis mõlemalt poolt kuldseks. 

Lõika praejuust neljaks viiluks, prae samuti pannil kuldseks ja krõbedaks mõlemalt poolt. 

Burgerite komplekteerimiseks määri kukli alumisele poolele majoneesi või toorjuustu. Tõsta peale mõned salatilehed/beebispinatilehed, siis oakotlet, siis praejuustuviil, siis tomativiil. Aseta peale pealmine kuklipool. 

Serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral lisa ka viilutatud avokaadot või guacamole-kreemi. 

Loe veel:

Retsept siit. 

LISA KOMMENTAAR