Halloumi-fajitas

Kiire vahepala/kerge eine.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g halloumi juustu

2 sl oliiviõli

1 punane sibul

2 eri värvi paprikat

2 küüslauguküünt

2 tl suitsupaprikat

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 laimi mahl

4 suurt või 8 väikest nisutortiljat või maisitortiljat

1 avokaado

väike punt värsket koriandrit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

hapukoort

Tabasco kastet

Valmistamine

Lõika hallumitükid ristipidi kaheks õhemaks plaadiks. Seejärel lõika need neljaks pulgaks. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lõika paprikad pooleks, eemalda seemned ja lõika paprikad ribadeks. Haki küüslauk. 

Kuumuta pool õlist praepannil keskmisel kuumusel, prae halloumi-pulgad ümberringi kuldpruuniks. Tõsta kõrvale. 

Kuumuta ülejäänud õli pannil. Lisa sibul ja paprika ning prae 5 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab. Lisa küüslauk, suitsupaprika ja jahvatatud koriander ning prea veel minut aega. Maitsesta soola-pipraga. 

Lisa pannile laimimahl ning praetud juustupulgad. Kuumuta õrnalt läbi, et juustupulgad ei laguneks. (Soovi korral pane paariks tunniks ootele; kuumuta enne serveerimist uuesti läbi). 

Kuumuta tortiljad fooliumisse mähitult soojas ahjus või pane kahekaupa (ilma fooliumita!) mikrolaineahju 10 sekundiks või kuumuta paar sekuindit gaasileegi kohal. 

Tõsta igale tortiljale paprika-halloumi täidis, siis paar avokaadoviilu, veidi koriandrilehti ja veidi hapukoort ja/või tšillikastet. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR