9,6 dl nisujahu
0,75 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
3 dl suhkrut
2,4 dl võimaitselist taimerasva
60 ml maisisiirupit
2 muna
1 sl vanilliekstrakti
2,5 dl pekanipähkleid
2,5 dl hakitud šokolaadi või šokolaadilitreid
Sega jahu, küpsetuspulber, sooda, sool kausis.
Vispelda teises kausis suhkur, rasvaine, maisisiirup, munad ja vanilliekstrakt. Sega kiiresti jahusegu hulka. Pane tainas 30-60 minutiks külmkappi.
Kuumuta ahi 175C.
Võta umbes 1 sl kaupa tainast ja vormi tilgakujuliseks. Suru teravam ots lamedamaks - nii saad siili näo. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 175-kraadises ahjus 10-12 minutit või kuni küpsised on kuldsed. Lase 10 minutit ahjuplaadil jahtuda, siis libista metallrestile lõplikult jahtuma.
Haki pekanipähklid köögikombainis peeneks.
Sulata šokolaad vesivannis läikivaks ja ühtlaseks.
Kasta siilikeste "selg" sulašokolaadi sisse. Siis suru šokolaadine osa pähklipuru sisse, et saaksid "okkad". Lase küpsistel umbes 30 minutit taheneda küpsetuspaberil.
Pane ülejäänud sulašokolaad väikese pritskoti sisse. Lõika ots ära ning tee siilikestele silmad ja ninake.
Retsept siit.
Siiliküpsised
Toredad siilikujulised küpsised.