Šokolaadisiil

Väike tore külmkapikook, mida soovitati valmistada juba 1937. aastal.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g toasooja võid

1 dl tuhksuhkrut

1 munakollane

100 g tumedat šokolaadi

10 (kooritud) mandlit

100 g liivaküpsiseid või piparkooke

Valmistamine

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munakollane ja riivitud šokolaad, sega hoolega. Tambi küpsised puruks.

Vormi liuale ovaalne kuju (umbes 15 cm pikk)-  vaheldumisi šokolaadisegu ja küpsisepuru, pealmiseks kihiks jäta šokolaadisegu.

Lõika mandlid pikkupidi kangideks. Aseta mandlilõigud nagu siili okkad püsti, tee veidikese šokolaadiga silmad.

Lase külmas kohas 6-12 tundi kõvastuda, serveeri otse jahedast.

Loe veel:

Nami-Nami toimetaja Martiina retsept ja foto ilmus ajakirjas Elukiri juunis 2017, orginaalis: Keedu- ja majapidamisraamat. E. Sild. Tartu, 1932.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 30.06.2017 15:42

Väga maitsev kook! Soovitusi: kasutama peaks kindlasti tumedat šokolaadi, piimašokolaadiga jääb liialt magus (ka laste jaoks). Ja kuna küpsisepurust ja šokolaadisegust vaheldumisi on siili natuke tüütu vormida, võib täiesti vabalt küpsisepuru ka šokolaadiseguga kokku segada ning seejärel siili vormida. Maitse jääb samahea, lihtsalt viilud ei jää triibulised :)