Suitsuräime-võileivatort “Serviti, serviti”

Nami-Nami on aastaid korraldanud toredat isamaalist tordivõistlust. Parimate võistlustööde retseptid leiate ka siitsamast Nami-Namist.

Suitsuräime-võileivatort “Serviti, serviti” oli Sille Vadi võistlustöö "Tort isamaale 2012" võistlusel.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 pakki rukki-röstleiba

Täidis:

400 g suitsuräime

100 g maitsestamata jogurtit

200 g Hellmann's Original majoneesi

250 g hapukoort

4 keedetud muna

soola ja musta pipart

värsket tilli

Katteks:

250 g suitsuräime

100 g hapukoort

Valmistamine

Valmista täidis. Puhasta ja tükelda räimed. Sega juurde hakitud keedumuna ja ülejäänud täidiseained, maitsesta soola, pipra ja värske tilliga.

Lõika leivaviiludelt ääred ära (aga hoia alles, nendest saavad siili "okkad"). Lao leivaviilud täidisega vaheldumisi alusele, moodustades midagi enam-vähem siilikujulist (laias laastus ristkülikukujuline ja keskelt kõrgem). Pane ööseks külmkappi.

Katte jaoks puhasta räimed, püreesta saumikseriga ja sega hapukoorega, vajadusel maitsesta soolaga.

Lõika üleöö külmas seisnud tort nüüd siilikujuliseks, ära lõigatud osade abil vormi siili selg pealt kumeraks. Määri pealt räimekreemiga.

Lõika leivaviilude ääreribad otsast teravamaks ja vajadusel õhemaks, rösti ahjus krõbedaks ning tee neist siilile okkad. Nina ja silmad vormi tumedast leivast.

Siilike on valmis!

Vaata Sille blogipostitust siit.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR