Kuidas teha pasteedisiili?

Ei ole see pasteet midagi vaid hall argipäevane võileivamääre. Isetehtud maitsvat pasteeti sobib pakkuda ka pidupäeval! Eriti sellisel lõbusal kujul nagu pasteedisiil :) 

Parima siili saad isetehtud kodusest pasteedist. Lisaks läheb vaja pehmet toasooja võid, mõned pipraterad ja kaunistuseks rohelisi salatilehti ning marju või väikeseid marineeritud seeni. 

Vaata fotosid, siili meisterdamine on imelihtne!

  • Vormi noa või lusikaga siilile pasteedist keha.
  • Pane pehme või pritskotti ja pritsi väikest ümmargust otsakut kasutades siilile silmad ja nina. Aseta võitäppidele pipraterad.
  • Järgmisena tee okkad. Selleks pritsi ümmargune võitäpp, lõpeta pritskoti surumine ja tõsta käsi kiire liigutusega otse üles. Nii tekib võile terav tipp. Kata terve kehaosa okastega.
  • Aseta siili ümber kaunistuseks rohelisi salatilehti, okastele mõned marjad või väikesed marineeritud seened. 
  • Serveeri saia, leiva, leivakorvikeste või näkileivaga.

Valik häid pasteediretsepte Nami-Namis:

Vaata veel:

  • Nami-Nami retseptikogust ka teisi põnevaid pasteediretsepte!
  • Ideid pasteedist suupistete valmistamiseks leiad siit
Kaare Sova
Kaare Sova
postitatud 22.02.2017 10:06 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Pille
postitatud 23.02.2017 10:53

Kui armas!!! Mina, 1974. a. väljalase, mäletan hästi neid pasteedisiile pidulaudu ehtimas. Täielik nostalgia!

Inge Koort
postitatud 23.02.2017 23:08

Oi kui palju sai neid siilikesi tehtud 40 aastat tagasi!

Eha Kustavson
postitatud 09.09.2017 14:13

See oli vanasti ikka igal peolaual kindlal kohal!

Anu
postitatud 19.12.2017 16:17

Meie naabriproua tegi pasteedist vorstikesi, mida veeretati peenikeses riivjuustus....mmmmm! Küll olid head! Ma ise nii tubli ei ole, kuid minu pasteedisaia peale käib alati viil juustu!

Liina Maser
postitatud 19.02.2022 09:52

Hii.... Nii armas. Kes seda süüa raatsib?