Kreekapärased ahjus küpsetatud lihapallid

Superherkullisissa lihapullissa maistuvat tuoreyrtit ja feta. Lihapulliin paistetaan pannussa kaunis pinta, minkä jälkeen ne saavat kypsyä uunissa meheviksi tomaattikastikkeen syleilyssä.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Lihapallid:

0,75 dl Panko riivsaia

1 dl vahukoort või köögikoort

2 küüslauguküünt

1 punt punet või peterselli

100 g fetajuustu

500 g lambahakkliha või lamba-veisehakkliha

1 tl soola

0,5 tl jahvatatud musta pipart

Kaste:

2 x 400 g konservitud kirsstomateid omas mahlas

2 sl oliiviõli

1 tl soolahelbeid

0,5 tl suhkrut

0,5 tl musta pipart

Lisaks:

1 sl õli + 1 sl võid praadimiseks

fetajuustu

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. 

Sega panko riivsai ja rõõsk koor suures kausis, lase 5 minutit paisuda.

Koori küüslauguküüned, haki peeneks. Pane mõned ürdioksad kaunistamiseks kõrvale, haki ülejäänud. Riivi/murenda fetajuust. 

Pane kõik lihapallisegu ained suurde kaussi panko-segu juurde. Sega ühtlaseks, siis vormi Kreeka pähkli suurusteks lihapallideks. Prae need või-õlisegus ümberringi kenasti kuldseks, siis pane ahjuvormi. 

Sega kastmeained omavahel, siis kalla ahjuvormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, lihapalle paar korda küpsetamise ajal kastmes pöörates. 

Puista peale hakitud maitseroheline ja murendatud fetajuust. Kõrvale sobib kartulipuder, makaronid või riis. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR