Kukeseenepirukas Västerbottensost juustuga

Hilissuvine kukeseenepirukas sobib hästi ka vähipeolauale tavalise Västerbottenspaj asemele. Retsepti autoriks on Rootsi kokk Danyel Couet.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

180 g e. 3 dl nisujahu

150 g võid

0,5 tl soola

1 munakollane

1 sl külma vett

Täidis:

300 g värskeid või külmutatud kukeseeni

1 sl võid

soola ja musta pipart

100 g Västerbottensost® juustu

4 muna

2,5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

2,5 dl piima

Garneering:

100 g värskeid või külmutatud kukeseeni

1 piklik šalottsibul

1 sl hakitud värsket peterselli

2 sl rapsiõli

1 sl värskelt pressitud sidrunimahla

soola ja musta pipart

Karrikaste:

1 dl majoneesi

1 dl crème fraîche'i või hapukoort

1 sl sidrunimahla

0,5 tl soola

maitse järgi karripulbrit

veidi Tabasco kastet

Valmistamine

Sega jahu, või  ja sool (nt köögikombainis). Lisa munakollane ja vesi ning töötle tainas ühtlaseks. Suru see 24 cm läbimõõduga lahtikäiva pirukavormi põhjale ja seintele ning pane tunniks ajaks külmkappi tahenema. 

Kuumuta ahi 225°C.

"Kinnita" tainaserv fooliumiribaga ning torka pirukapõhi kahvliga läbi. Küpseta 225-kraadises ahjus u 10 minutit.

Täidise jaoks puhasta kukeseened, prae pannil, kuni liigne vedelik aurustub. Siis lisa või ja prae kiiresti läbi. Maitsesta soola-pipraga. Laota praetud seened pirukapõhjale.

Riivi juust. Sega juust, muna, rõõsk koor ja piim, maitsesta julgelt soola-pipraga. Kalla seentele.

Alanda ahju kuumust ja küpseta pirukat 200°C juures u 35 minutit.

Võta pirukas välja ja lase enne serveerimist jahtuda. 

Kaunistuseks puhasta ja tükelda kukeseened. Koori ja haki sibul. Haki petersell. Sega omavahel, maitsesta oliiviõli ja sidruni ning soola-pipraga. Tõsta pirukale.

Lisaks paku karrikastet, mille jaoks sega kõik komponendid omavahel. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR