Ürdi-kukeseeneskoonid

Need kukeseeneskoonid küpsetatakse muffinivormides.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3,2 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

0,25 tl jahvatatud valget pipart

1,2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort

4 sl e. u 55 g sulatatud võid

1 muna (L)

2,4 dl hakitud kukeseeni

5 sl ehk 0,75 dl piiniaseemneid

4 sl peenelt hakitud maitserohelist - nt

murulauku või basiilikut või tilli või tüümiani või peterselli

Peale:

2 sl sulatatud võid

0,25 tl küüslaugupulbrit

näpuotsaga soola

hakitud maitserohelist

Valmistamine

Kuumuta ahi 210C, määri muffinivormi süvendid võiga või õliga.

Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sool ja pipar hoolega. Lisa rõõsk koor, sulatatud või ja muna, sega. 

Sega juure hakitud kukeseened, hakitud ürdid ja piiniaseemned (soovi korral võid u 1 sl piiniaseemneid kaunistamiseks kõrvale panna). 

Jaota tainas muffinivormidesse, soovi korral puista peale piiniaseemneid. 

Küpseta 12-15 minutit või kuni skoonid on läbi küpsenud ja pealt kergelt kuldsed. 

Samal ajal sulata väikeses potis või koos küüslaugupulbri, soola ja hakitud maitserohelisega. Määri saadud maitsevõi soojadele skoonidele.

Tõsta skoonid metallrestile jahtuma. Serveeri soojalt või leigelt, kõrvale paku võid. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR