3,2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,25 tl jahvatatud valget pipart
1,2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort
4 sl e. u 55 g sulatatud võid
1 muna (L)
2,4 dl hakitud kukeseeni
5 sl ehk 0,75 dl piiniaseemneid
4 sl peenelt hakitud maitserohelist - nt
murulauku või basiilikut või tilli või tüümiani või peterselli
Peale:2 sl sulatatud võid
0,25 tl küüslaugupulbrit
näpuotsaga soola
hakitud maitserohelist
Kuumuta ahi 210C, määri muffinivormi süvendid võiga või õliga.
Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sool ja pipar hoolega. Lisa rõõsk koor, sulatatud või ja muna, sega.
Sega juure hakitud kukeseened, hakitud ürdid ja piiniaseemned (soovi korral võid u 1 sl piiniaseemneid kaunistamiseks kõrvale panna).
Jaota tainas muffinivormidesse, soovi korral puista peale piiniaseemneid.
Küpseta 12-15 minutit või kuni skoonid on läbi küpsenud ja pealt kergelt kuldsed.
Samal ajal sulata väikeses potis või koos küüslaugupulbri, soola ja hakitud maitserohelisega. Määri saadud maitsevõi soojadele skoonidele.
Tõsta skoonid metallrestile jahtuma. Serveeri soojalt või leigelt, kõrvale paku võid.
Retsept siit.
Ürdi-kukeseeneskoonid
Need kukeseeneskoonid küpsetatakse muffinivormides.