Rassolniku supipõhi

Supipõhja abil saab talvel kiiresti maitsva toitva supi lauale. Lahjenda suppi veega vahekorras 1:1.

Kogus
u 7 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g odrakruupe

250 ml õli

1 kg porgandeid

1 kg sibulat

1,5 kg tomateid

5 sl jämedat soola

15 musta pipra tera

2 loorberilehte

2 sl suhkrut

1 kg kartuleid

1,5 kg kurki -

osaliselt võib võtta ka hapukurki

1 sl 30% äädikat

hakitud värsket tilli

Valmistamine

Pese odrakruubid, siis keeda eraldi potis peaaegu pehmeks. Loputa ja tõsta kõrvale. 

Riivi porgand, haki sibul, haki või purusta tomat, tükelda kartul ja haki kurk. 

Kuumuta suures potis õli. Lisa porgand ja sibul ja prae segades tasasel tulel u 10 minutit, kuni sibul pehmeneb. 

Lisa purustatud tomatid. Maitsesta soola, pipra, loorberi ja suhkruga ning keeda tasasel tulel 20 minutit.

Lisa tükeldatud kartulid ja eelkeedetud kruubid. Keeda, kuni kartul on poolpehme.

Lisa hakitud kurk ning keeda, kuni kurk ja kartulid on pehmed. 

Siis sega juurde äädikas ja hakitud till, vajadusel lisa veel ka soola. 

Tõsta kuum supipõhi steriliseeritud purkidesse, kaaneta ja säilita jahedas. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Liisi blogist. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 23.08.2020 21:49

Meie peres ei panda kunagi supipõhja sisse kartulit, see kipub happelises keskkonnas kõvaks minema. Kartuli lisame hiljem supi valmistamisel. Lisada võib veel paprikat ja sellerit, mulle meeldib niimoodi.

Sirje
postitatud 07.08.2024 18:21

Hapus keskkonnas jääb jah kartul kõvaks

Ilse
postitatud 01.07.2023 09:20

Mulle meeldib! Hakkimist ju on aga lõpptulemus on seda väärt.

Kaisa
postitatud 17.09.2024 15:35

Huvitav, kas siia sobiks panna ka tomatipüreed? Keegi katsetanud?