300 g odrakruupe
250 ml õli
1 kg porgandeid
1 kg sibulat
1,5 kg tomateid
5 sl jämedat soola
15 musta pipra tera
2 sl suhkrut
1 kg kartuleid
1,5 kg kurki -
osaliselt võib võtta ka hapukurki
1 sl 30% äädikat
hakitud värsket tilli
Pese odrakruubid, siis keeda eraldi potis peaaegu pehmeks. Loputa ja tõsta kõrvale.
Riivi porgand, haki sibul, haki või purusta tomat, tükelda kartul ja haki kurk.
Kuumuta suures potis õli. Lisa porgand ja sibul ja prae segades tasasel tulel u 10 minutit, kuni sibul pehmeneb.
Lisa purustatud tomatid. Maitsesta soola, pipra, loorberi ja suhkruga ning keeda tasasel tulel 20 minutit.
Lisa tükeldatud kartulid ja eelkeedetud kruubid. Keeda, kuni kartul on poolpehme.
Lisa hakitud kurk ning keeda, kuni kurk ja kartulid on pehmed.
Siis sega juurde äädikas ja hakitud till, vajadusel lisa veel ka soola.
Tõsta kuum supipõhi steriliseeritud purkidesse, kaaneta ja säilita jahedas.
Retsept on mugandatud Liisi blogist. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Meie peres ei panda kunagi supipõhja sisse kartulit, see kipub happelises keskkonnas kõvaks minema. Kartuli lisame hiljem supi valmistamisel. Lisada võib veel paprikat ja sellerit, mulle meeldib niimoodi.
Hapus keskkonnas jääb jah kartul kõvaks
Mulle meeldib! Hakkimist ju on aga lõpptulemus on seda väärt.
Huvitav, kas siia sobiks panna ka tomatipüreed? Keegi katsetanud?
Rassolniku supipõhi
Supipõhja abil saab talvel kiiresti maitsva toitva supi lauale. Lahjenda suppi veega vahekorras 1:1.